Gala Premiilor de Excelenta pentru Romanii din Comunitatile Istorice
20 January 2017
Cum funcționează universul? Dialog inspirat de Stephen Hawking despre găurile negre, spațiu, timp și Big Bang
20 January 2017

Un uriaș potențial

Vlad Iulian Fodor se află cu evenimentul de la Căminul Artei-etaj, acum în a doua parte a lunii ianuarie 2017, la prima sa expoziție personală. Bogată și diversă, manifestarea arată pe larg paleta intereselor pe care le are tânărul creator în zona artelor vizuale. Expunerea aduce în fața privitorilor întreg conținutul atelierului său. Aflat încă, și pe bună dreptate într-o perioadă de descoperiri de factură tehnică, de cercetare și de tatonare a diferitelor forme de expresie plastică –expoziția are o frumusețe aparte înțeleasă de noi și prin prisma sincerității cu care comunică artistul. Neatins de manierism și neînchistat de privirile ”cunoscătoare” ale unui demers ”aprobat”, creatorul și-a desfășurat pe simeze lucrările realizate în această perioadă formativă.

Mai nou, artiștii își gândesc expozițiile personale privindu-le din perspectiva unei mult dorite unități, de cele mai multe ori însă, ireală în atelierul de creație. Vlad Iulian Fodor, deschis în continuare mediului artei își permite să-și mărturisească cu naturalețe căutarea.

Suntem datori să-i apreciem ingenuitatea creatorului, căci cum altfel am mai fi ajuns să ne bucurăm de propunerile sale vizuale care ne poartă în spațiul galeriei, de la pictură la imprimeuri textile, instalație și apoi către fotografie. Neîndoielnic există în tânărul artist o strălucitoare vitalitate care îl apără în acest moment al vieții de ispititorul manierism.

Energia trecerii prin diferite subiecte, mișcarea în aparență relaxată de la o tehnică la alta –oferă în acest moment măsura capacității creatorului de a se mobiliza cu acuitate în orice direcție dorită.

Ca o concluzie, putem spune că, această primă personală a lui Vlad Iulian Fodor declară public uriașul potențial pe care îl are tânărul artist. Cronica de artă, entuziastă pe bună dreptate astăzi așteaptă confirmările viitorului. În același timp, categoric îl obligă pe artist.

dr. Roxana Păsculescu, critic de artă

cele 3 fotografii din spatiul expozitional sunt realizate de Cristian Macovei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *