PREMIERĂ: Controversa de la Valladolid, un nou spectacol de teatru regizat de Radu Jude pe scena Naționalului timișorean
1 March 2017
MARIO BIONDI pentru prima dată în România
1 March 2017

SEBASTIAN SPANACHE TRIO PREZINTĂ ’’THE FURNACE’’, UN PREVIEW AL ALBUMULUI OMONIM CE VA FI LANSAT ÎN CURSUL ACESTUI AN

Cunoscutul trio cu reputație internațională, Sebastian Spanache Trio, prezintă în cadrul stagiunii Artist in Residence de la ARCUB, o suită originală în cinci părți, alături de piese reprezentative de pe primele albume lansate ,,Humanized’’ și ’’A Pasha’s Abstinence’’

Sebastian Spanache Trio prezintă în premieră la ARCUB – joi, 9 martie, ora 19:30, The Furnace, o suită originlă în cinci părți, ce reprezintă un preview al următorului album Sebastian Spanache Trio, ce se va lansa în cursul acestui an.  Alături de The Furnace,  trio-ul va prezenta și piese pe care le regăsim pe primele albume „Humanized” şi „A Pasha’s Abstinence”. Evenimentul va avea loc la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90 și este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Din 2011 până acum, Sebastian Spanache Trio a avut o activitate concertistică intensă, atât național, cât și internațional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante precum: Gărâna Jazz Fest, Sibiu Jazz Fest, JazzTM, GreenHours JazzFest, Bucharest Jazz Festival, Müpa Budapest Jazz și altele, împărțind scena cu artiști de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Stanley Clarke. De asemenea, în 2013, trioul a susținut un turneu european cu concerte în Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația și Serbia. La sfârșitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio a câștigat premiul cel mare, la prima ediție a Festivalului/Concurs Johnny Răducanu din Brăila, Trofeul Johnny Răducanu.

 

Sebastian Spanache – pian & compoziții

Csaba Santa – chitară bas

Radu Pieloiu – baterie

 

Trio-ul are la activ două albume lansate oficial, Humanized în 2013 și A Pasha’s Abstinence în 2014, cel din urmă fiind premiat ca BEST ALBUM la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete 2014. Lansarea aceluiași album a reprezentat o premieră la nivel național, fiind primul „silent concert” (concert susținut în căști) din România. La sfârșitul lui 2014, trioul a concertat în Berlin și Praga, la invitația Institutului Cultural Român din Berlin. În data de 10 noiembrie 2014, trioul a lansat DVD-ul „Live on the Eiffel Bridge”, dvd filmat în timpul concertului de lansare al albumului „A Pasha’s Abstinence”.

 

Anul 2017 găsește grupul Sebastian Spanache Trio cu 80 de concerte la activ în cei aproape 5 ani de existență. Ce înseamnă aceşti cinci ani, foarte pe scurt? Aproximativ 40.000 km parcurși, 81 de concerte, două albume și un DVD. Sebastian Spanache și Radu Pieloiu sunt premianții premiilor Timișoara Jazz Awards, oferite în cadrul Timișoara Jazz Festival, eveniment organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, primind trofeul pentru „Pianistul Anului”, respectiv „Bateristul Anului”.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”,  programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate în premieră. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

Evenimente viitoare – Artist in Residence:

23 martie – IANCU DUMITRESCU & ANA-MARIA AVRAM și HYPERION INTERNATIONAL  ENSEMBLE (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, România) prezintă MUZICĂ HIPER-SPECTRALĂ

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în secolul XXI Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *