Genica Athanasiou – destin și mister franco-român, actriță și muză a lui Antonin Artaud
9 May 2019
Au mai rămas două zile până la primul weekend al Conferințelor de primăvară LəRN
9 May 2019

Întâlniri în atelier #4 cu Irina Botea_@SwitchLab

Joi, 16 mai, de la 18:30, la SwitchLab (Palatul Universul, Str. Ion Brezoianu 23-25, Corp A, etajul 5) vă așteptăm la o discuție-prezentare:

Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană #4

Invitată Irina Botea Bucan

Gazdă Aurora Király 

Proiectele Irinei Botea Bucan din ultimii ani sunt centrate asupra istoriei, politicului, socialului și transformărilor date de dinamica dintre aceste planuri. Practica sa de lucru îmbină cercetarea artistică și antropologică, pentru înțelegerea contextului social, iar ceea ce descoperă în acest proces este prezentat sub diferite forme conceptuale și folosind o varietate de medii artistice: video, film, video instalație, performance, fotografie. Curiozitatea și capacitatea sa de comunicare, latura sa ludică o fac să fie atentă la situațiile întâlnite în cotidian și să le înregistreze, în special prin intermediul filmului – istoria este compusă, până la urmă, din oamenii, comunitățile și poveștile lor.

Irina Botea Bucan a absolvit Universitatea Națională de Artă din București și School of Art Institute, Chicago, unde predă începând din 2006.

Din 2016 este doctorand la Goldsmiths University din Londra.

Trăiește și lucrează la București și Chicago.

În cadrul unor expoziții solo și de grup proiectele sale sunt prezentate în instituții și evenimente prestigioase: New Museum, New York, MUSAC (Museum of Contemporary Art of Castilia and Leon), Galerie Nationale du Jeu de Paume, Paris; Kunsthalle Winterthur, Reina Sofia National Museum, Madrid; Gwangju Biennale 2010, U -Turn Quadriennial, Copenhagen; Bienala de la Veneția; Bienala de la Praga; Kunst-Werke, Berlin; Casa Encendida, Madrid; Salzburger Kunstverein, HMKV Halle, Dortmund; Casino de Luxembourg; Kunstforum, Vienna; Foksal Gallery, Warsaw, Argos Center for Art and Media, Brussels; MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană), București; Galeria Anca Poterașu, București; Museum of Contemporary Art, Szczecin, Poland, Center for Contemporary Art Ujazdowki Castle, Warsaw. Festivaluri: Artefact Festival, Leuven, Rotterdam Film Festival, Impakt Panorama, Utrecht; Polis Adriatic Europe Festival; Premii și burse: Impakt Film Festival Silver Award, International Residence at Recollets, Cité internationale des arts, Bursa Constantin Brâncuși, AAUW International fellowship, PEO, International Peace Fellowship, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici; UNESCO-ASCHBERG Bursaries for Artists.

//

Începând de la această ediție, întâlnirile în atelier propun un format mai flexibil. Cu Irina Botea Bucan vom discuta despre practica sa artistică pe marginea unei prezentări cu o parte din  proiectele sale.

Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporanăeste un proiect care pune în legătură mai multe generații de artiști și încurajează împărtășirea de cunoștințe și experiență folosind două formate:
– interviul cu artiști contemporani din zona artelor vizuale care expun internațional și care au abordări și practici artistice diferite;
– atelierele-laborator, unde artiștii invitați lucrează cu un grup de tineri, oferind consiliere, ghidare și analiză pe proiecte.

Interviurile sunt realizate sub forma unor întâlniri cu public, formatul lor fiind gândit astfel încât să permită întâlnirea cu artiști din diferite generații, pentru a afla cum s-au format aceștia, cum își dezvoltă ideile, care sunt temele care îi interesează, sursele de documentare, raportul cu instituțiile de pe scena artistica românească și internațională. Este o ocazie de a vorbi și a afla mai multe despre modul cum lucrează aceștia și procesul lor de lucru, dar și cum acestea sunt integrate în existența cotidiană.
Întâlnirile sunt gândite pentru studenți / tineri artiști, dar sunt interesante pentru toate categoriile de public preocupat de arta contemporană.

Organizator: Switch Lab
Parteneri: Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu, Asociația Galeria Nouă
Parteneri media: Radio România CulturalRFI RomaniaModernism Punct RoFEEDER.ro
Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *