Touch Nature la SAC, Spațiul de Artă Contemporană București
30 Aprilie 2024, 14:04
În două locuri diferite din București, la /SAC @ Berthelot (Str. General H. M. Berthelot 5) și /SAC @ Malmaison (Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137C, corp B, et. 2, 35 de artiști din România și Austria transpun în lucrări artistice, unele dintre ele inspirate din colaborarea cu oameni de știință, ceea ce spunea Alexander von Humboldt (1769-1859), gânditor, fondator al climatologiei, ecologiei și oceanografiei, cu mult înainte ca termenul ”ecologie” să ne intre în limbajul uzual, și anume că „Natura trebuie simțită”.
„Touch Nature” este un proiect inițiat de Forumul Cultural Austriac, un demers expozițional itinerant prezentat în 11 țări din Europa, precum și în Statele Unite, ce ”își propune o explorare a rolului artei în chestionarea crizei ecologice din ce în ce mai severe, prin lucrări ale unor artiști contemporani din Austria și din fiecare țară gazdă, întotdeauna într-un format original, site specific, adaptat fiecărui context cultural”, după cum spun organizatorii, și este curatoriat de Sabine Fellner și Alex Radu.
„Touch Nature @ /SAC Bucharest“propune un concept de design de expoziție original, diferit de toate celelalte versiuni anterioare, semnat de Maria Ghement si Justin Baroncea, care creează un context cu totul neașteptat pentru lucrările unor artiști contemporani români și austrieci importanți, din generații diferite”
Inițiat de Forumul Cultural Austriac, cu un concept inițial propus de curatoarea Sabine Fellner, proiectul „Touch Nature” este un demers expozițional itinerant prezentat în 11 țări din Europa, precum și în Statele Unite. El își propune o explorare a rolului artei în chestionarea crizei ecologice din ce în ce mai severe, prin lucrări ale unor artiști contemporani din Austria și din fiecare țară gazdă, întotdeauna într-un format original, site specific, adaptat fiecărui context cultural în parte”, mai precizează organizatorii.
Artiști care expun sunt Uli Aigner, Matei Bejenaru, Floriama Candea, Codruța Cernea, Adriana Chiruta, Ciprian Ciuclea, Larisa Crunțeanu, Anna Dumitriu&Alex May, Michael Endlicher, Thomas Feuerstein, Peter Hauenschild, Barbara Anna Husar, Nona Inescu, Kitty Kino, Aurora Kiraly, Alexandra Kontriner, Ana Maria Micu, Nicoleta Mureș, Klaus Pichler, Monika Pichler, PRINZpod, Oliver Ressler, Gregor Sailer, Elisabeth von Samsonow, Hans Schabus, Ramona Schnekenburger, Marielis Seyler, Paul Spendier, Oana Stanciu, Mircea Suciu, Dan Vezentan, Judith Wagner, Nives Widauer, Laurent Ziegler.
Expoziția poate fi vizitată până pe 29 iunie a.c.