Cristina Adam Toma: ”Ne propunem redefinirea muzeului în contextul în care trăim.”
23 January 2017
Zilele Euroscola la Parlamentul European
23 January 2017

Folclorul reinterpretat

Pe 24 ianuarie, Băneasa Shopping City propune publicului o expoziție inedită, ce aduce laolaltă șase costume tradiționale autentice, din zone diferite ale țării, și șase costume reinterpretate de copii, din cărămizi LEGO®. Evenimentul marchează startul unei noi ediții Expoziția Imaginației, un proiect educațional lansat anul trecut, ce se numără printre diversele acțiuni ale Băneasa Shopping City de implicare activă în viaţa comunităţii. Astfel, toţi copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani sunt invitați să privească fără limite lumea care îi înconjoară și să o recreeze conform propriei lor viziuni, din cărămizi LEGO®.

Dacă anul trecut echipele participante au rescris împreună Abecedarul Imaginației și au construit obiecte din cărămizi LEGO® pornind de la o literă a alfalbetului, conceptul ediției de anul acesta aduce în atenția copiilor tradițiile, valorile și simbolurile cu specific românesc. Proiectul Expoziția Imaginației își propune să contribuie la procesul de educație nu numai în spiritul dezvoltării creativității, dar și al prețuirii culturii naționale, prin păstrarea și transmiterea unei moșteniri grăitoare privind istoria și cultura.

După succesul primei ediții de anul trecut, ne dorim să transformăm Expoziția Imaginației într-un proiect cu tradiție, prin care susținem educația alternativă a celor mici. În noua ediție ne-am propus să valorificăm folclorul autentic și costumul popular, oferind copiilor un cadru distractiv în care să înțeleagă și să reinterpreteze, cu imaginație, elemente definitorii ale identității românești”, a declarat Alexandru Bogdan, Director Marketing Băneasa Shopping City.

Ateliere pentru copii, 21 și 22 ianuarie, ora 11:00

Ca o introducere pentru tematica Expoziției Imaginației de anul acesta, pe 21 și 22 ianuarie vor avea loc ateliere pentru copii, începând cu ora 11:00, în Galeria Comercială Feeria din Băneasa Shopping City. În cadrul acestora, echipele participante la ediția de anul trecut vor construi din cărămizi LEGO® costume tradiționale românești, iar toți ceilalți copii prezenți se pot implica în activități interactive sub îndrumarea Kidster, partener al proiectului, colaboratorilor de la Casa Veselă și etnografului Silviu Ilea, cercetător în cadrul Muzeul Țăranului Român.

Eveniment de lansare, marți, 24 ianuarie, ora 12:00

Lansarea oficială a ediției de anul acesta va avea loc printr-un eveniment desfășurat marți, 24 ianuarie, începând cu ora 12:00, când părinții și copiii sunt așteptați cu mic, cu mare să ducă mai departe folclorul românesc prin joacă, imaginație, dar și prin dansuri populare, pregătite de Ansamblul Doinița și prin muzică, pe ritmurile celor de Cobzality Band.

Tot pe 24 ianuarie, cu ocazia evenimentului, va fi inaugurată o expoziție formată din costume autentice tradiționale și cele 6 costume construite din cărămizi LEGO® de către copiii participanți la atelierele din 21 și 22 ianuarie.

Etapele competiției Expoziția Imaginației

În perioada 24 ianuarie – 31 martie, copiii sunt invitaţi să se organizeze în echipe de 3 – 5 membri şi să înscrie pe www.expozitiaimaginatiei.ro lucrări construite din cărămizi Lego (minim 500 de piese), inspirându-se din tradițiile românești. Cele mai creative construcţii vor fi premiate și expuse în cadrul expoziţiei finale ce va fi găzduită în Băneasa Shopping City, în perioada 6 mai – 1 iunie. Marele Premiu al competiției va consta într-o excursie de 5 zile la LEGOLAND® Germania pentru întreaga echipă. Detalii despre toți pașii pentru înscrierea în proiect și regulament vor fi disponibile pe www.expozitiaimaginatiei.ro, începând cu 24 ianuarie.

Expoziţia Imaginaţiei le oferă copiilor cadrul perfect în care pot lucra în echipă, îi antrenează să își dezvolte abilitățile de prezentare video și de vorbit în public și, mai ales, le oferă ocazia să se exprime și să arate modul în care văd ei lumea.

Despre Băneasa Shopping City

Centrul comercial Băneasa Shopping City este lider pe piaţa românească de fashion şi entertainment, oferind clienților săi un mix unic de branduri, care poate satisface şi cele mai exigente dorinţe în materie de shopping, de la cele de renume internaţional, la magazine ale designerilor români, precum și o varietate de restaurante rafinate și cafenele. Centrul comercial include și o zonă impresionantă de divertisment, Grand Entertainment, ce cuprinde: Grand Cinema & More, singurul cinematograf din România echipat cu tehnologia revoluţionară Dolby Atmos în sala Grand Ultra, care oferă cinefililor săi cele mai înalte standarde video şi audio, la care se adaugă o categorie specială de evenimente culturale (producţii proprii de teatru sau transmisiuni live de pe marile scene ale lumii), aceste caracteristici sunt menite să asigure confortul clienților şi transformă Băneasa Shopping City în destinația exclusivistă de shopping, relaxare și entertainment a României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *