Radio Reşiţa a inaugurat Căsuţa de sticlă
20 December 2016
TIMPUL PREZENT – campania “Avem nevoie de moașe“
20 December 2016

Destinațiile lui Moș Crăciun – Taos

Satul Taos, situat pe un platou deşertic, este cunoscut pentru tradiţiile sale culturale, cum ar fi ceremonialul naşterii Domnului. În plus, oricând poţi…schia!

Taos strălucește cu o aură specială în orice moment al anului, dar această aura este mai luminoasă, de Crăciun, aflându-se pe lista “Cele mai bune locuri pentru a petrece Crăciunul” în SUA.

Taos este unul dintre puţinele oraşe din America care sărbătoreşte Las Posadas – o tradiție mexicană de Crăciun, începând cu 16 decembrie și care durează până în Ajunul Crăciunului.

Las Posadas este o reconstituire  a drumului Mariei și lui Iosif în căutare de cazare. În fiecare noapte, un grup de colindători cântă o  serenadă la geamul unei case, cerând cazare.

Crăciunul în Taos este cu siguranţă un eveniment multicultural, nu numai datorită  sărbătorii de Crăciun, dar există, de asemenea, tradiţii nativ americane, hispanice, sau Solstiţiul de iarnă care fac această perioadă a anului atât de specială.

În 24 decembrie, la apusul soarelui, focurile luminează calea pentru Procesiunea Fecioarei, un carnaval al frumuseții, patrimoniului și venerației . A doua zi, începând de la ora 14, dansatorii tradiționali dansează fie Cerbul fie dansul Matachines.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *