Radio România Cultural

“România Cultural” a fost înființat în anul 1952 și a purtat de-a lungul timpului mai multe denumiri. Radio România Cultural este singurul post de radio din țară dedicat știrilor culturale, capodoperelor teatrului și muzicii. Programul său cuprinde: știri culturale, radiojurnale, transmisiuni directe și corespondențe de la marile evenimente culturale, festivalurile și galele importante din România și din lume, piese de teatru celebre, mari biografii scenarizate, emisiuni pentru copii, emisiuni în sprijinul școlii etc. RRC este un post cu acoperire națională. Programele sale sunt difuzate exclusiv pe unde ultrascurte (rețeaua 2 FM) 24 de ore din 24.

Echipa Radio România

Radu Croitoru - Manager


Radu Croitoru şi-a început activitatea de jurnalist de radio în anul 1999, când era student la Facultatea de Litere a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. La Radio Iaşi a lucrat ca reporter, redactor şi, ulterior, ca producător al Redacţiei Ştiri, a realizat emisiuni matinale de actualităţi şi talk show-uri pe teme de politică internă şi internaţională.

Sorina Goia - Redactor șef actualităţi muzicale


Coordonează şi prezintă din 2005 linia de actualitate muzicală la Radio România Cultural prin emisiunea Oaza de muzică. De mai bine de opt ani, Oaza de muzică este singurul program de acest tip care difuzează toate genurile muzicale promovate de Radio România – clasic, jazz, coral, operă, muzică uşoară, tradiţională, folclor, crossover etc.

Adina Dragomir - PR


Adina Dragomir este PR şi producătoarea emisiunii Oraşul Vorbeşte, una dintre cele mai ascultate emisiuni de la Radio România Cultural. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti şi are un masterat în comunicare şi relaţii publice la Facultatea de Litere. Din 2007 până în prezent a lucrat ca jurnalist la Radio România Cultural. Din 2016 se ocupă şi de partea de comunicare, unul dintre obiectivele ei fiind o notorietate cât mai mare a postului Radio România Cultural.

Contactează-ne

Contact