Ștefan Macovschi: "Art terapia ar trebui să devină o formă oficială de tratament"
26 Septembrie 2024, 14:00
Ștefan Macovschi este unul dintre expozanții de la ARCUB - Hanul Gabroveni , Sala Arcelorla, acolo unde, pâna pe 4 octombrie a.c., poate fi vizitată expoziția intitulată ”Prin art terapie către sufletul celor lipsiți de voce – tulburări psihice în mediul urban” – expoziție de artă psihopatologică.
Expoziția de artă psihopatologică reunește lucrări realizate de adulți și copii cu diverse tulburări psihice care au găsit în artă o formă de exprimare, comunicare și vindecare emoțională. O parte din lucrări aparțin beneficiarilor centrelor de asistență socială DGASPC din sectorul 1, București, iar altele sunt realizate în atelierele de art-terapie, organizate de Asociația Entuziart.
„Prin art terapie către sufletul celor lipsiți de voce – tulburări psihice în mediul urban” este un proiect lansat de Asociația Entuziart, în parteneriat cu Art In/Sane și este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București ” (https://arcub.ro/prin-art-terapie-catre-sufletul-celor-lipsiti-de-voce-tulburari-psihice-in-mediul-urban-expozitie-de-arta-psihopatologica/).
Ștefan Macovschi pictează din anii 90. A fost diagnosticat cu depresie iar boala l-a împins la suicid. Prin prisma experiențelor sale și personale dar și artistice, consideră că art terapia ar trebui să devină oficial metoda de tratament pentru cei diagnosticati cu depresie. Interviu realizat de Corina Negrea la vernisajul expoziției ”Prin art terapie către sufletul celor lipsiți de voce – tulburări psihice în mediul urban”.