În respectul naturii și al omului, Festivalul de gastronomie artizanală La pas – Timișoara 2023 | PODCAST
06 Noiembrie 2023, 17:10
Festivalul de gastronomie artizanală La Pas, desfășurat în perioada 13-15 octombrie 2023 la Timișoara, la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, a reprezentat cu mult mai mult, decât o afirma chiar titulatura evenimentului ajuns la a III-a ediție.
Am descoperit vorbind cu participanții la eveniment, urmărind ideile puse în joc la diversele mese rotunde care au avut loc în cele 3 zile, și nu în ultimul rând, privind desfășurarea atelierelor demonstrative care își atrăgeau publicul pe categorii de vârstă - am descoperit așadar, gânduri generoase care prindeau formă și energie, vizând mai buna noastră viață, în respectul naturii și al omului.
De altfel, aceasta era și invitația organizatorilor, a celor de la Centrul de Resurse pentru Initiative Etice și Solidare, Timișoara, de a încetini ritmul, de a ne chestiona obinuințele de consum și de a construi convivialitate, căci alături de specialiști au fost invitați, pentru a determina interacțiuni valoroase, profesori și elevi, și desigur oameni interesați în diversele aspecte ale sustenabilității: producători, meșteșugari, artizani, artiști.
Îi vom asculta pe câțiva dintre participanții la această manifestare.
Ildiko Pataki, consilier pentru Politici Educaționale și Aida Szilagyi, expert în sustenabilitate:
Laura Nicula, designer, creatoare de obiecte textile sau de pielărie:
Roxana Luca-Vasile și Ionuț Valentin Vasile, cultivatori de levănțică și șofran:
Irina Șiman de la Asociația SNK:
Realizatoare Roxana Păsculescu