Dr.Ștefan Busnatu: „În perioade de caniculă, pot apărea palpitații, oamenii acuzând tulburări de ritm ale inimii, iar în contextul unei deshidratări, acestea pot duce la hipotensiune provocatoare de evenimente adverse, ca pierderea stării de conștiență"
14 Iulie 2024, 00:39
Valul de căldură pe care îl traversează țara noastră se menține și în următoarele zile, anunță specialiștii, iar zilele cu temperaturi foarte ridicate creează o stare de disconfort, mai ales atunci când suntem nevoiți să petrecem mai mult timp în aer liber. Medicii recomandă ca îmbrăcămintea să fie în culori deschise, din fibre naturale, mătase sau bumbac şi cât mai răcoroase, favoritul printre țesăturile de vară fiind inul.
Nu uitați faptul că pielea expusă direct la razele soarelui este predispusă la arsuri, accentuând senzația de încălzire a întregului corp, așa încât este bine să folosiți creme cu factor de protecție cât mai ridicat. Şi nu în ultimul rând, pe caniculă, capul trebuie acoperit cu pălărie sau șapcă, însă principala recomandare a medicilor se referă la evitarea, pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare, în intervalul orar 11 - 18, sfat care în cazul persoanelor diagnosticate cu afecțiuni cronice, devine o regulă de bază. Cele mai afectate de caniculă sunt persoanele cu afecțiuni cardiace, bătrânii și copiii, iar în acest context, dr.Ștefan Busnatu, medic primar cardiologie, prorector la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, are câteva recomandări pentru traversarea acestei perioade.
Un interviu realizat de Marilena Frâncu.