Poșta Română duce vestea Nopții Muzeelor la Sate
22 August 2024, 00:25
Compania Națională „Poșta Română” se alătură proiectului Noaptea Muzeelor la Sate și invită românii să descopere frumusețea și autenticitatea spațiului rural românesc în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului, care va avea loc pe 31 august 2024.
Prin intermediul Campaniei „Trimitem vorbă”, Poșta Română va distribui 20.000 de cărți poștale către micile comunități ale României, cu scopul de a promova și de a stârni interesul locuitorilor pentru valorile culturale locale.
Rolul campaniei „Trimitem vorbă” este să aducă la cunoștința publicului existența acestui eveniment cultural național, să stimuleze curiozitatea locuitorilor din cât mai multe comunități rurale să viziteze muzeele și entitățile din zonă și să participe la evenimentele culturale organizate în apropierea lor. Proiectul va cuprinde sate și comune din 10 județe, unde se desfășoară cele mai multe evenimente: Arad, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Iași, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Vrancea.
„Cu o istorie de 162 de ani, Poșta Română rămâne singura companie de curierat și servicii poștale din țară care ajunge, prin intermediul poștașului, în cele mai îndepărtate regiuni. Ne bucurăm să fim, prin distribuirea cărților poștale unicat, vestitorii unui proiect care întruchipează esența spiritului românesc reprezentată de tradiție, veșnicia satelor și frumusețea oamenilor primitori din toate colțurile țării. Ne mândrim să purtăm în această campanie, cel mai important rol: poștașul a rămas, în special în micile comunități, singura conexiune cu exteriorul, cu informația, cu dorul de oamenii plecați.
„Trimitem Vorbă” că o să fie un proiect inedit și încununat de zâmbete și oameni frumoși!”, a menționat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.
Pentru a încuraja implicarea locală, textul cărții poștale va transmite următorul mesaj: „Trimitem vorbă către tine că pe 31 august 2024 va fi Noaptea Muzeelor la Sate. Te invităm să te bucuri de valorile dimprejurul tău, de straiele cusute cu grijă de bunici de poveste, de clădiri care au adăpostit istorii ce au rescris pentru totdeauna comunitățile din jurul lor, de obiecte și spații fermecate pe care le scoatem la lumină, în toată România. Urmărește proiectul pe https://noapteamuzeelor-la-sate.ro/ și celebrează valorile satelor românești.” Cartea poștală va ajunge atât în inima comunităților, la primării, instituții culturale, la membrii comunităților cu rol educativ (preoți, învățători, profesori), cât și la oamenii din comunități.
„Parteneriatul cu Poșta Română este esențial pentru noi, având în vedere că în satele României, mijloacele clasice de comunicare precum publicațiile, revistele sau radioul, nu au întotdeauna aceeași penetrare ca în zonele urbane.
Poșta Română, fiind prezentă atât în mediul urban cât și în cel rural, are o rețea extinsă de „mijloace de comunicare”, prin care ajunge direct, nefiltrat, în fiecare localitate. Poștașul nu este doar un simplu livrator; el este un membru al comunității, un veritabil liant care duce știrile și noutățile dintr-o parte în alta a satului.
Acest rol unic face ca Poșta Română să fie partenerul perfect pentru a distribui informațiile despre acest eveniment cultural de amploare.” – a declarat Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor la Sate.
A doua ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc sâmbătă, 31 august 2024, și propune publicului peste 120 de obiective, evenimente culturale și programe educative organizate de entități muzeale sau organizații private, în spații cu valoare istorică și de patrimoniu din satele și comunele din 29 de județe ale României.
Detalii complete despre organizarea generală și programul evenimentelor din 31 august se actualizează permanent și pe website-ul www.noapteamuzeelor-la-sate.ro, precum și pe rețelele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate.