Mircea Dinescu invitat la SCENA GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București
19 Noiembrie 2024, 13:21
Pe 9 decembrie 2024, de la orele 16:30, invitat la SCENA GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București, va fi poetul și publicistul Mircea Dinescu. Desfășurată sub titlul unuia dintre versurile sale, „E-obositor să nu iubești pe nimeni”, această întâlnire va fi un prilej de reflecție asupra unei teme care traversează întreaga sa creație: afirmarea vieții și a iubirii, confruntarea cu fatalitatea și căutarea sacrului în forme camuflate și ipostaze imprevizibile.
În stilul său inconfundabil, caracterizat de vitalitate debordantă și sinceritate brutală, Mircea Dinescu ne invită într-o scurtă, dar intensă călătorie de-a lungul graniței invizibile dintre iubire, tragedie, optimism și revoltă.
Călăuza noastră va fi un poet pentru care cuvintele sunt mai mult decât mijloace de expresie – sunt o căutare a Sensului, un mod de transfigurare a realității și o formă de rezistență în fața minciunii și a urâtului. Prin prezența sa, care îmbină ironia cu gravitatea și melancolia cu exuberanța, evenimentul promite să fie o sinteza captivantă între muzică, poezie și viață.
Prelegerea domnului Mircea Dinescu va fi urmată de un dialog cu moderatorul și coordonatorul programului de conferințe al Operei, Daniel Nica, filosof, lector universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București). Atât prelegerea, cât și dialogul vor fi însoțite de scurte momente muzicale, interpretate de artiștii Operei Naționale București.
Biletele sunt disponibile pe site-ul Operei: https://tickets.operanb.ro și la Casa de Bilete a Operei Naționale București. Evenimentul va fi transmis de către TVR Cultural, începând cu orele 18.30.
Ce este SCENA GÂNDIRII?
SCENA GÂNDIRII înseamnă dialog, cunoaștere și emoție. Această serie de întâlniri lunare aduce în fața publicului cele mai importante personalități intelectuale, artistice și academice ale zilelor noastre. Temele discutate acoperă o multitudine de domenii: de la muzică la literatură, de la filosofie la teatru și istorie. Deşi subiectele de discuţie sunt dintre cele mai diverse, toate au în comun aceeași dorință: de a formula întrebări incitante şi de a oferi răspunsuri relevante la cele mai însemnate provocări ale condiției umane, ale culturii naționale și universale.