Georgiana Maria: „M-am îndrăgostit de metoda Dalcroze, iar prin aceasta am găsit noi modalități de a aduce muzica în fața copiilor”
28 Septembrie 2024, 21:00
Universitatea Națională de Muzică din București, în parteneriat cu Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și Asociația Cultură prin Muzică, organizează primul program postuniversitar de formare continuă în domeniul educației muzicale din România – Metoda Dalcroze în educația muzicală. Certificatul Dalcroze în România.
Acest curs unic, susținut de profesori certificați de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, precum Jean Marc Aeschimann, Veronique Aeschimann și Tamae Gennai Deveaud, oferă celor interesați ocazia de a experimenta metode pedagogice inovatoare, care combină muzica și mișcarea corporală. Metoda concepută de Emile Jaques-Dalcroze, compozitor, pianist și pedagog elvețian, este la ora actuală una dintre cele mai influente metode de educație muzicală la nivel mondial și se bazează pe legătura dintre minte, emoție și corp, demonstrată de cercetările neurologice recente.
Georgiana Maria - absolventă a programului, cu o vastă experiență în pedagogia muzicală, a împărtășit perspectivele sale asupra metodei Dalcroze și aplicabilității acesteia în educația muzicală contemporană. Georgiana a studiat vioara la Academia de Muzică din București, obținând apoi un master în Științele Educației, specializarea Pedagogie Interactivă la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. În prezent este doctorand în cadrul Școlii Doctorale „Constantin Brăiloiu” și predă la UNMB, precum și la Școala Gimnazială nr. 27 din București. Cu o carieră ce a trecut de la solist instrumentist în Orchestra Națională Radio la educația muzicală, Georgiana Maria îmbină practici pedagogice interactive, incluzând proiecte culturale și artistice, precum „Vrei să fii… meloman?” și Festivalul Internațional de Teatru Tânăr Francofon „Amifran”.
Roxana Morar a stat de vorbă cu Georgiana Maria despre impactul profund pe care metoda Dalcroze îl are asupra dezvoltării muzicalității, ritmului și creativității tinerilor, dar și despre aplicabilitatea principiilor transdisciplinare în educație.
- Cadrele didactice care doresc să se înscrie la acest program o pot face până miercuri, 2 octombrie, ora 14:00, iar admiterea se va desfășura în perioada 7-10 octombrie.
Programul postuniversitar se finalizează cu obținerea certificatului recunoscut de Ministerul Educației din România și de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, precum și cu acordarea a 24 de credite transferabile (ECTS).
Mai multe detalii puteți găsi pe www.unmb.ro.