Dosar de patrimoniu: Cetatea Râşnov și Rețeaua Europeană a Fortificațiilor – Forte Cultura
Sfârșitul lunii martie a adus o nouă veste bună pentru toți cei care sunt preocupați de protejarea și promovarea patrimoniului nostru național : Cetatea Râşnov a devenit primul obiectiv din România prezent în Rețeaua Europeană a Fortificațiilor – Forte Cultura.
10 Aprilie 2023, 07:22
Radio România Cultural vă propune, în cadrul emisiunii „Dosar de patrimoniu”, un dialog deschis și fără prejudecăți pe tema patrimoniului arhitectural și cultural al monumentelor fortificate, așa cum se prezintă ele în momentul de față în spațiul european. Invitatul nostru va fi de această dată domnul Mihai Dragomir, fondator al Asociației Mioritics și directorul „Festivalului de Film și Istorii” de la Râșnov.
Vom vorbi despre complexul proces de reabilitare a cetății Râşnov, unul dintre cele mai importante monumente medievale din România, despre redeschiderea acesteia către publicul larg dar şi despre importanța acordată în ultimii ani comunității locale, implicată în dezvoltarea unor proiecte durabile, de anvergură internațională. Unele dintre acestea au devenit evenimente culturale de tradiție : „Festivalul de Film” a ajuns deja la ediția a XV-a iar Festivalul „Râșnov Unplugged” (fostul „Folk la Altar”) aduce și în acest an în cetate remarcabile personalități ale vieții culturale.
Asociația Mioritics este de asemenea implicată în „Nature Stories Festival”, un proiect european adresat tinerilor, în proiectul „Via Alutus”, care își propune să facă din râul Olt o adevărată atracție turistică dar și în marele proiect dedicat Colinelor Transilvaniei, din august 2023 urmând a se derula o nouă etapă în cadrul complexului management al acestei deosebite destinații.
Despre toate acestea și despre multe altele vom vorbi în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Dosar de patrimoniu”, luni, 10 aprilie 2023, de la ora 21.10, la Radio România Cultural.
O emisiune realizată de Bogdan Vișan.