Vernisajul Expoziției Prăpădenia pământului
7 November 2016
Un secol de arhitectură românească
8 November 2016

Timişoara Jazz Festival

Cea de-a opta ediţie a Timişoara Jazz Festival va avea loc la finalul acestei luni, la Filarmonica Banatul.

În perioada 24-27 noiembrie, pe scenă vor urca artişti din Marea Britanie, Austria, Macedonia, Turcia, Statele Unite, Cuba, Italia şi România. În ultima zi, vor fi decernate şi premiile festivalului. Toate spectacolele încep la ora 19:00, cu excepția celui de duminică a cărui oră de start va fi 18:00.

De-a lungul timpului, Timișoara Jazz Festival a adus în fața publicului artiști valoroși ai scenei internaționale, între care Esbjorn Svenson Trio, Avishai Cohen, Ulf Wakenius, Francois Couturier, Nils Peter Molvaer, Anca Parghel, Mircea Tiberian, Aura Urziceanu, Horea Crișovan și mulți alții. Tot pe scena festivalului a fost consemnat un moment antologic prin revenirea într-un concert, după 40 de ani, în orașul în care s-a format, a lui Erlend Krauser, fost membru al trupelor Pro Musica și Phoenix.

Biletele pot fi achiziţionate deja de la Casieria Filarmonici sau online prin reţeaua biletmaster.ro. Pentru o zi de festival intrarea este de 50 de lei, iar un abonament pentru toată perioada costă 180 de lei.

PROGRAM

Joi, 24 noiembrie

Gwilym Simcock (Marea Britanie)

David Helbock Trio-In to the Mistic (Austria)

Vineri, 25 noiembrie

Taksim Trio (Turcia)

Oregonn (SUA)

Sâmbătă, 26 noiembrie

Joe Jazz Junction (România)

Vlatko Stefanovski Trio (Macedonia)

Duminică, 27 noiembrie

Timișoara Jazz Awards – cei mai importanți reprezentanți ai jazz-ului timișorean vor primi diplome și trofee oferite de Fundația Culturală Jazz Banat și Consiliul Județean Timiș

JazzyBIT (România)

Omar Sosa & Paolo Fresu (Cuba, Italia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *