Știința 360 - 10 aprilie 2023 - ”Smart diaspora - diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei”
10 Aprilie 2023, 13:13
O avanpremieră a conferinței, astăzi, la Știința 360, în direct de Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din Timișoara ( la https://library.upt.ro/), la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro dar și video pe facebook Radio România Cultural, de la 14.00 la 15.00. O emisiune realizată în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara (https://www.uvt.ro/)
Invitați:
Conf.univ.dr. Liviu Ioan CĂDARIU-BRĂILOIU, Prorector Universitatea Politehnica Timișoara, Profesor în Departamentul de Matematică, Universitatea Politehnica Timişoara.
Prof. Dr. Alin SAVA, Prorector responsabil cu strategia de cercetare-dezvoltare-inovare, creație artistică și performanță sportive, Universitatea de Vest Timișoara, Profesor de psihologie , Departamentul de Psihologie, Universitatea de Vest Timișoara.
Prof. dr. Isidora RADULOV, Prorector cu cercetarea, inovarea si transferul tehnologic în cadrul Universității de Științele Vieții "Regele Mihai I" din Timișoara – USAMVBT.
Prof. dr. Claudia BORZA, Prorector Relații Internaționale în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.
"Conferința ”Smart diaspora - diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei” își propune să creeze un spațiu al dialogului și al colaborării între cercetătorii români, indiferent de locul unde trăiesc și lucrează, continuând seria întâlnirilor comunității științifice românești din țară și străinătate începută în anul 2008.
Între 10 și 13 aprilie 2023, o nouă ediție va fi organizată la Timișoara, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, de Alianța Timișoara Universitară (ATU), UEFISCDI în parteneriat cu Academia Română.
La conferință vor participa persoane marcante din comunitatea academică și științifică recunoscute pe plan internațional, precum și reprezentanți ai autorităților publice și mediului de business românesc.
În cadrul sesiunilor în plen și a workshop-urilor exploratorii, participanții vor avea oportunitatea de a dezbate teme de interes care vizează știința la frontiera cunoașterii; provocarea digitalului; sustenabilitatea, securitatea și reziliența pentru cetățeni și comunități; știința cu toți și pentru toți în societate și pentru societate; antreprenoriat (social, tehnologic, cultural); sectorul neguvernamental - provocări de cercetare." (https://www.diaspora-stiintifica.ro/).