Educația digitală, un beneficiu sau un pericol pentru copii?
10 Octombrie 2017, 15:03
Educația digitală a fost unul dintre subiectele discutate, astăzi, la Espresso - matinal Radio România Cultural, cu Dan Vasiliu.
„La școală, tehnologia este un beneficiu. Se învață mult mai repede la nivel vizual decât la nivel auditiv“, a declarat psihologul Cristina Călărășanu.
Cristina Călărășanu a povestit că cei mai mulți dintre copii susțin că părinții lor sunt realmente absorbiți de telefoane sau de tablete, iar aceasta este o situație pe care ar trebui să încercăm să o evităm.
„Ar trebui să privim tehnologia ca pe ceva care ne însoțește deja în viața cotidiană și nu ca pe ceva de care ar trebui să fugim. E clar că copiii sunt expuși zilnic, așa că mă gândesc că, până la urmă, scopul nostru ar fi să încercăm să-i învățăm pe copii cum să le folosească ca viața lor să fie mai bună și nu într-un sens care să le perturbe viața de zi cu zi sau să devină singura lor ocupație“, a mai spus Cristina Călărășanu.
De asemenea, Dana Deac, președinta Fundației Orange, a vorbit, astăzi, la Espresso, despre programul Digitaliada
„Digitaliada e o formă de a-i face pe copii să le placă matematica. Am pornit cu zece școli și anul acesta am adăuga 20 de școli din zona rurală. Nu copiii sunt stăpâniți de tehnologie, ci copiii stăpânesc tehnologia“, a declarat Dana Deac.
30 de școli de la sate au în noul an școlar laboratoare digitale complet echipate și cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică. 82 de profesori din cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.