Ștefania Balaban: Primul lucru pe care încerc să îl dezvolt este înțelegerea și forma de iubire competentă (...) Pentru că uneori nu este vorba despre ce credem că are nevoie copilul ci de-a ne putea da seama cu-adevărat ce are el nevoie
Născut în România sâmbătă, 18 mai 2024,ora 16:00
18 Mai 2024, 06:07
”Cu alte cuvinte, să-i dăm apă cât de însetat este el și nu pe cât de sete ne este nouă”, spune Ștefania Balaban, psiholog clinician în cadrul Centrului Wonder București, primul centru din București care oferă gratuit consiliere și suport copiilor cu CES, dar și părinților acestora (https://fdpsr.ro/ce-facem/incluziunea-copiilor-cu-ces/centrul-wonder-bucuresti/).
Este absolventă a Facultății de Psihologie și a Masterului de Psihologia Clinică și Psihoterapia Copilului și a Familiei, ambele în cadrul Universității București și invitată, astăzi, la Născut în România, de la ora 16.00, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro.
”Continuând să mă specializez în diverse arii ale psihologiei, am integrat cele mai eficiente tehnici și metode în practica mea. În prezent, urmez o formare în psihoterapie experiențială și particip regulat la conferințe și workshopuri de specialitate, asigurându-mă că rămân la curent cu cele mai recente dezvoltări din domeniu”, spune Ștefania Balaban.
”Am ales acest domeniu dintr-o profundă pasiune pentru a ajuta oamenii și comunitățile. Încă din generală, participând la campanii locale de voluntariat și implicându-mă în proiecte educaționale și de dezvoltare personală, am simțit chemarea de a sprijini pe cei din jur. În liceu, m-am implicat în activități de grup cu copii diagnosticați cu TSA, iar în timpul studiilor universitare, am continuat să muncesc ca terapeut și însoțitor pentru copii cu TSA, ADHD și tulburări specifice de învățare.
În prezent, îmi desfășor activitatea atât în cadrul cabinetului meu, cât și la Centrul Wonder, unde ofer evaluari psihologice si suport specializat. Practica mea profesională se bazează pe o abordare integrativă, combinând tehnici expresiv-creative, elemente din tehnicile cognitiv-comportamentale și terapia prin joc. Consider că terapia copilului este de fapt un proiect de familie, de aceea ofer și consiliere parentală sau terapie de familie.
Cred cu tărie în importanța unei abordări personalizate, adaptate nevoilor fiecărui individ, pentru a facilita vindecarea și creșterea personală. Misiunea mea este să creez un mediu sigur și de încredere unde clienții mei pot găsi sprijinul necesar pentru a depăși provocările și a-și atinge potențialul maxim”, mai spune Ștefania Balaban.