Ascultă Radio România Cultural Live

Capodopere de Mozart și Schubert, într-un nou concert cu public dirijat de Christian Badea în 3 și 4 iunie

24 Mai 2021, 06:46

Luni, 24 mai, se pun în vânzare biletele pentru concertul simfonic condus de Christian Badea în 3 și 4 iunie

Filarmonica „George Enescu” continuă concertele cu public, în care capacitatea sălii Ateneului Român este ocupată în proporție de 50%. Pentru concertul simfonic cu public de joi, 3 și vineri, 4 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi condusă de maestrul Christian Badea, biletele se pun în vânzare online pe site-ul instituției, începând de luni, 24 mai 2021, ora 12.00.

Dirijor principal al filarmonicii bucureștene, maestrul Christian Badea va conduce un program care include capodopere semnate de Mozart și Schubert, avându-l ca solist pe tânărul pianist român Cristian Sandrin, care debutează în calitate de solist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”. Programul concertului din 3 și 4 iunie este alcătuit, în prima parte, din Uvertura operei Don Giovanni și Concertul nr. 25, în do major, pentru pian și orchestră, KV503 de Wolfgang Amadeus Mozart. În partea a doua a serii va fi interpretată Simfonia nr. 5, în si bemol major, D 485 de Franz Schubert.

„La primul meu concert cu public în carne și oase din acest an, sunt cuprins de un sentiment profund de bucurie, pentru că voi cânta unul dintre concertele mele favorite de Mozart, în debut cu Filarmonica George Enescu, sub bagheta maestrului Badea. Este un adevărat privilegiu să fiu invitat ca solist în această perioadă dificilă pentru toți muzicienii, mai ales pentru cei tineri. În ultimul an, am cântat numeroase recitaluri virtuale în fața camerelor de filmat, a cameramanilor și a inginerilor de sunet. Mi-au lipsit foșnetul sălii, bucuria aplauzelor - chiar și telefonul mobil care sună în mijlocul concertului! -, dar mai ales sentimentul că împărtășesc o experiență unică cu alte persoane în spațiu și timp. Sunt încântat că lucrurile încep să revină la normalitate!”, a declarat pianistul Cristian Sandrin.

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC
Joi, 3 și vineri, 4 iunie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
CHRISTIAN BADEA
Solist
CRISTIAN SANDRIN

Program
Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertura operei Don Giovanni
Concertul nr. 25, în do major, pentru pian și orchestră, KV503
Franz Schubert
Simfonia nr. 5, în si bemol major, D485

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 110
Categoria II: 100 lei

Biletele se vor pune în vânzare online luni, 24 mai 2021, de la ora 12.00.
Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporție de 50 la sută din capacitate.

***

Biletele se pot procura astfel:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Pentru a susține activitatea Filarmonicii "George Enescu", procesatorul de plăți nu percepe la acest concert comisionul de 5% din valoarea biletului.
Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.

CHRISTIAN BADEA

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice și operei, Christian Badea, consilier artistic şi prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele și în cele mai importante săli și teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).
Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artiști de referință ai timpului nostru - Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renée Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson. Sub semnul Leonard Bernstein 100, centenarul nașterii artistului a fost sărbătorit la Filarmonica „George Enescu”, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii trecute fiindu-i dedicate de maestrul Christian Badea - unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.
Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numără Royal Philharmonic și BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino). La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast și variat. În mai 2015, Christian Badea a dirijat la Ateneul Român actul al III-lea din „Parsifal“, după care, în deschiderea următoarei stagiuni a pus în scenă, în dublă calitate, de dirijor și regizor, actul I din opera lui Richard Wagner. În decembrie 2017, Christian Badea a obţinut un succes extraordinar cu „Andrea Chénier“ de Umberto Giordano la faimosul Teatro Colón din Buenos Aires, fiind invitat să revină în 2019. A inițiat ciclul „Mari Concerte al Centenarului României“, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, în toamna anului 2018. A dirijat la Opera din Sydney, „Turandot“ (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) și „Carmen“ (ianuarie-martie 2020, Sydney). În Festivalul „George Enescu” 2019 din București, a condus Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist.

Cristian Sandrin

Crescut într-o familie cu tradiție muzicală - tatăl său fiind pianistul și profesorul Sandu Sandrin - Cristian Sandrin a început studiul pianului cu Marina Dragomirescu și mai târziu cu Cristian Dumitrescu, absolvind Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București. La Londra a urmat Royal Academy of Music cu First Class Honours, finalizând studiile cu Advanced Diploma la prestigioasa instituție britanică, la clasele profesorilor Diana Ketler și Christopher Elton. În 2017, a primit o bursă fellowship de la Philharmonia Orchestra. În septembrie 2017, a susținut recitalul său de debut la Wigmore Hall, în trecut apărând în concerte pe alte scene londoneze, cum ar fi: St-Martin-in-the-Fields, St James Piccadily, Templul Masonic din Londra și Queen Elisabeth Hall. Între 2018 si 2020, a fost invitat să susțină recitaluri și concerte cu orchestra în turnee de concerte în toate colțurile insulelor britanice, în cadrul programului artistic oferit de Countess of Munster Recital Scheme. Printre alte scene importante europene pe care a fost invitat, se numără Salle Cortot din Paris, Teatrul La Fenice din Venetia, Palazzo Montepulciano din Italia, Leipzig Hochschule, Salla Manuel de Falla din Madrid, Sala Filarmonicii din Sofia și nu în ultimul rând scena prestigiosului Ateneu Român. Recent, a fost invitat să participe la Festivalul Internațional de Pian din Naarden, Olanda, festivalul Eifel Musicale din Germania și Festivalul KamerArt din România. Muzica de cameră ocupă un loc foarte important în cariera tânărului pianist, recent lansându-și propriul ansamblu cameral Æon Ensemble. Cristian Sandrin a fost bursier al Festivalului SoNoRo în repetate rânduri, colaborând de-a lungul timpului cu Andrei Ioniță, Lydia Hillerudh, Margarita și Kristine Balanas, Răzvan Popovici, Răzvan Suma, Diana Ketler, Marisol Lee, Moriarty Winds Ensemble și cvartetul Fitzroy. Numeroase premii naționale și internaționale figurează în palmaresul tânărului pianist. În prezent, pregătește lansarea CD-ului său de debut cu piese pentru pian compuse de George Enescu, Maurice Ravel și Cyril Scott.

A murit folkistul Marius Baţu
Muzică-Dans-Arte 23 Noiembrie 2024, 13:00

A murit folkistul Marius Baţu

Marius Bațu (n. 30 octombrie 1959, Constanța) a fost un interpret român de muzică folk care s-a remarcat în lumea...

A murit folkistul Marius Baţu
Weekend cultural - Recomandări pentru 22-24 noiembrie
Muzică-Dans-Arte 22 Noiembrie 2024, 14:40

Weekend cultural - Recomandări pentru 22-24 noiembrie

Căutați idei de petrecere a timpului liber? Vă sugerăm o selecţie de recomandări culturale de neratat în acest weekend....

Weekend cultural - Recomandări pentru 22-24 noiembrie
Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor . Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”
Muzică-Dans-Arte 22 Noiembrie 2024, 12:19

Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor . Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”

  Din 28 noiembrie, se deschide la Art Safari expoziția „Cele mai frumoase tradiții”, curator Cristian...

Cum au sărbătorit românii Crăciunul, de-a lungul generațiilor . Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”
Cum să te ratezi cu demnitate de Octav Gheorghe. Prezentare și autografe la Cărturești Iași, pe 25 noiembrie. O dezbatere despre campaniile publicitare și politice
Muzică-Dans-Arte 22 Noiembrie 2024, 12:09

Cum să te ratezi cu demnitate de Octav Gheorghe. Prezentare și autografe la Cărturești Iași, pe 25 noiembrie. O dezbatere despre campaniile publicitare și politice

Luni, 25 noiembrie 2024, de la ora 18.30, Curtea Veche Publishing lansează volumul Cum să te ratezi cu demnitate de Octav...

Cum să te ratezi cu demnitate de Octav Gheorghe. Prezentare și autografe la Cărturești Iași, pe 25 noiembrie. O dezbatere despre campaniile publicitare și politice
Pictura prinde viață pe scena Muzeului Național de Artă Timișoara! Tablouri vivante - „Caravaggio – pictorul luminii”- Spectacol în Sala Baroc a MNArT
Muzică-Dans-Arte 22 Noiembrie 2024, 12:07

Pictura prinde viață pe scena Muzeului Național de Artă Timișoara! Tablouri vivante - „Caravaggio – pictorul luminii”- Spectacol în Sala Baroc a MNArT

În perioada 27 noiembrie - 1 decembrie 2024, Muzeul Național de Artă Timișoara vă invită la spectacolul intitulat...

Pictura prinde viață pe scena Muzeului Național de Artă Timișoara! Tablouri vivante - „Caravaggio – pictorul luminii”- Spectacol în Sala Baroc a MNArT
Melodie Dor Magie – mezzosoprana Ruxandra Donose și pianistul Sergiu Tuhuțiu într-un turneu de sărbători… acasă
Muzică-Dans-Arte 22 Noiembrie 2024, 10:08

Melodie Dor Magie – mezzosoprana Ruxandra Donose și pianistul Sergiu Tuhuțiu într-un turneu de sărbători… acasă

  În luna decembrie 2024 , mezzosoprana Ruxandra Donose , o voce apreciată pe marile scene de operă ale lumii, va...

Melodie Dor Magie – mezzosoprana Ruxandra Donose și pianistul Sergiu Tuhuțiu într-un turneu de sărbători… acasă
Legendara actriță Alexandrina Halic revine pe scenă alături de pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor pe 7 decembrie
Muzică-Dans-Arte 22 Noiembrie 2024, 09:18

Legendara actriță Alexandrina Halic revine pe scenă alături de pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor pe 7 decembrie

Scena intimă a Teatrului ACT  va găzdui pe  7 decembrie  un spectacol dedicat întregii familii,...

Legendara actriță Alexandrina Halic revine pe scenă alături de pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor pe 7 decembrie
Violoncellissimo în turneu la Budapesta, pe 27 noiembrie şi Beijing, pe 5 decembrie
Muzică-Dans-Arte 22 Noiembrie 2024, 00:26

Violoncellissimo în turneu la Budapesta, pe 27 noiembrie şi Beijing, pe 5 decembrie

Celebrul ansamblu Violoncellissimo va evolua pe 27 noiembrie 2024 pe scena Teatrului Național de Dans din Budapesta şi pe 5...

Violoncellissimo în turneu la Budapesta, pe 27 noiembrie şi Beijing, pe 5 decembrie
Ascultă live

Ascultă live

08:00 - 09:00
Crossover de weekend (Partea a II-a)
Ascultă live Radio România Cultural
07:10 - 09:00
MATINALII DE WEEK-END
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
08:30 - 09:00
English 7
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
07:10 - 09:00
DIMINEȚI CU VINO-NCOA
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
07:00 - 10:00
Bună dimineaţa Transilvania
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru