Întîlnire cu Eugen Istodor & Malvinița în Grădina Cărturești Modul
13 Iulie 2021, 10:33
Miercuri, 14 iulie, ora 18.00, în Grădina Librăriei Cărturești Modul din București (Str. Academiei 18-20, la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), va avea loc lansarea volumului Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă de Eugen Istodor, apărut de curînd la Editura Polirom.
Alături de autor, vor vorbi despre carte:
• Cristina Bogdan, prodecan al Facultății de Litere, Universitatea din București
• Teodora, Viorela, Miruna, Ioana, Andrada, Robert, Ștefania, Andreea, Denisa, Marina, Roxana, Ana, Simona, Andreea Cristina, Andreea, Bianca, Ana Maria, Mariana, Denisa, Mara, Paula Georgiana, Cristina, Ana, Miruna, Cristina Andreea – studenți ai Facultății de Litere, Universitatea din București
Discuția va fi urmată de o ședință de autografe.
O carte cu totul aparte, Malvinița împletește o poveste de epocă despre iubire cu reacțiile și experiențele studenților din vremea noastră. Din scrisori, bilețele și tot felul de însemnări, se conturează povestea Malvinei Engler, o evreică născută la Cernăuți și absolventă de Litere, ajunsă la București în anii 1930. Așezate în ordine cronologică, scrisorile ei și mai ales cele primite de la nenumărații amanți – uneori romanțioase și naive, alteori prozaice și interesate, dar mereu pitorești – îi reconstituie viața amoroasă de-a lungul cîtorva decenii, pînă în anii 1960. În contrapondere, în prezent, la cursul de scriere/comunicare creativă al lui Eugen Istodor de la Facultatea de Litere din București, studenții și profesorul discută cu și despre Malvinița și îi scriu scrisori, alcătuind împreună o poveste în poveste.
Eugen Istodor este jurnalist, absolvent al Facultății de Litere, Universitatea din București. Doctor în sociologie, cu o cercetare despre umor coordonată de profesorul Vintilă Mihăilescu. Între 1990 și 2011 a fost senior editor al publicației Cațavencu, săptămînal incomod, devenită din 1992 Academia Cațavencu, și semnatar al rubricilor de interviu și reportaj. Între 2011 și 2014 a fost reporter la săptămînalul Cațavencii. A colaborat cu Cotidianul și cu Dilema veche și este fondatorul secțiunii Perspektiva de pe HotNews.ro. Este cadru didactic la Departamentul de Științe ale Comunicării din cadrul Facultății de Litere. De același autor la Editura Polirom: Viețașii de pe Rahova (2005, 2008), Cartea vieții mele(2007), Dicționarul ideilor fixe. După 20 de ani (2009), 101 cărți românești de citit într-o viață (2012) și Cațavencii și tribul lor (2018).