O hrană bogată și sănătoasă în ”Draculinaria”
La Editura Din Condei, în ediție limitată a apărut în urmă cu câțiva ani, dar interesul rămâne constant îndreptat asupra ei, cartea de bucate semnată Gabi Socaciu. De ce acest interes constant? ”Draculinaria” cu subtitlul ”Rețete culinare din timpul lui Dracula” nu este o carte de bucate oarecare. De la Introducerea care ne precizează că ”fără a fi un roman istoric, cartea de față are pretenția de a vă oferi ... o culegere ... care încearcă să refacă ... viața gastronomică a secolului al XV-lea în Valahia și Țara Bârsei... ”, până la ”povețele”, rețetele și ”drumurile” întreprinse de călătorul nostru culinar, toate sunt filele unui volum aparte, cu parfum de epocă, cu atmosfera bine conturată a unui timp trecut, cu gusturile și imaginile bine sugerate ale unui adevărat basm.
21 Aprilie 2023, 07:00
Gabi Socaciu a învățat să gătească în Delta Dunării. Locurile și oamenii s-ar spune că au fascinat-o într-atât de mult, încât rezultatul a fost acesta, cartea de bucate despre care vorbim cu Gabi Socaciu. Asistentă medicală, voluntară pentru Asociația Casa Bună, Gabi Socaciu propune cu rețetele din această carte de bucate, o alimentație adecvată copiilor, sănătoasă, fără prajeli. Și totul sub forma irezistibilă a unor povești care se întrețes spre bucuria cititorului.
Realizatoare Roxana Păsculescu