AUDIO Cartea mea de benzi desenate
21 December 2018
Reminder: Adela Zaharia, Ştefan Pop, Zoltan Nagy şi Alin Anca într-o gală extraordinară de operă la Ateneul Român
24 December 2018

Arte frumoase: Revoluție, schimbare, centenar: o expoziţie radio

Sâmbătă

22 decembrie 2018
ora 18,30

Realizator: Daria Ghiu

Regia tehnică: Bogdan Florea

O ediţie specială, ultima din acest an, 2018, o expoziţie radiofonică, realizată în urma unui apel public de proiecte, lansat în eter în urmă cu mai bine de trei săptămâni.
În urma acestui apel, am primit diferite răspunsuri artistice, sonore, iar cei ale căror lucrări au fost selectate sunt: Irina Botea Bucan şi Jon Dean, Valentin Cernat, Ana-Gabriela Cozma, Cezar Lăzărescu, Dana Manu şi Olivia Mălina Manu, Igor Mocanu şi Urmuz, Jean-Lorin Sterian, William Amaya Torres şi James Webb.

O expoziţie care porneşte de la povestea lui Badea Cârţan, captează energia protestelor, dar şi a oraşului în sărbătoare, forţa avangardelor, a patriotismului, puterea sau fragilitatea discursului, forţa artei care învinge absenţa fizică şi se încheie cu Războiul lumilor, amintirea unui moment emblematic din istoria radioului: Orson Welles, 1938, gândit contemporan din perspectiva ascultătorului. O emisiune care închide un an, într-o mare măsură şi despre limbă, pierderea şi recâştigarea sensului. O emisiune-colaj, o reclădire sonoră a lumii noastre contemporane, a prezentului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *