Turneul Pianul Călător 2017 începe în ritm de VALS la Chișinău
31 March 2017
„Răzvan Mazilu. De la dans la musical”, în emisiunea Orașul Vorbește cu Ioana Bâldea Constantinescu
31 March 2017

Oaza de muzică – Cu Mihai Stan, Clara Cernat și Thierry Huillet despre concertul caritabil Suflet în culori

Vineri 31 martie 2017
Trio Huillet
în concert la cea de-a IV-a ediție a evenimentului
SUFLET ÎN CULORI – Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism
 
Sâmbătă, 1 aprilie 2017, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, cu sprijinul Kaufland România, sub patronajul Ambasadei Republicii Franceze, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radio România, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”,  Muzeul Național George Enescu, Gala Societății Civile și Floria.ro, organizează cea de-a IV-a ediție a evenimentului “SUFLET ÎN CULORI”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism
 
Este cel de-al patrulea an în care Asociația Help Autism marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie, prin intermediul evenimentului cultural menit să atragă atenția asupra problematicii autismului în România și totodată să strângă fonduri pentru susținerea celor 440 de copii din asociație. 
La cea de-a IV-a ediție, evenimentul primește deosebita onoare a patronajului Ambasadei Republicii Franceze la București, confirmându-i-se astfel, încă o dată, statutul de eveniment de anvergură al scenei culturale bucureștene. 
Suflet în Culori revine la Sala Radio din București cu trei muzicieni de talie internațională din trei țări, România, Franța și Spania, reuniți în TRIO HUILLET și promite o experiență acustică desăvârșită, atât pentru iubitorii genului muzical cât și pentru toți iubitorii artei, dornici să contribuie la sprijnirea copiilor cu autism.Clara CERNAT (vioară/violă), Thierry HUILLET (pian) și Gari CAYUELAS – KRASZNAI (clarinet) sunt artiștii ce au răspuns de această dată inițiativei celor două organizații de a aduce în atenția publicului bucureștean conștientizarea autismului printr-un concert de excepție.
Creat în 2013 “Trio Huillet” abordează un repertoriu excepțional de muzică de cameră, reunind trei instrumente care se completează reciproc: viola, clarinetul și pianul. Această reunire frumoasă de instrumente i-a inspirat pe cei mai mari compozitori, de la Mozart la muzica contemporană, trecând prin Bruch, Schumann și Stravinski. Grație talentului versatil al Clarei Cernat, în dublul său rol de violistă și violinistă, Trio Huillet oferă programe de concert pentru vioară, clarinet și pian. Thierry Huillet este unul dintre cei mai importanți compozitori ai timpului nostru, astfel încât creația sa muzicală este una dintre calitățile naturale ale “Trio Huillet”.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *