Gigi Mihăiță, expert la Institutul European din România este invitatul ediției ”Născut în România”
9 November 2019
Născut în România – Prof. univ. dr. Iordan-Gheorghe Bărbulescu, Președinte al Senatului SNSPA
16 November 2019

Născut în Romania – invitat poetul Andrei NovacAndrei Novac
s-a născut în 1983, în Târgu-Jiu.

Este licențiat în istorie al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie.

A publicat în majoritatea revistelor de cultură din România. Din mai 2009, este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A publicat volumele: Poezii (2000); Miez de talpă (2003), A nouăsprezecea inimă de înger (2003), Vârstasării (2006), Locul în care întorc tramvaiele (2008), Aceiași (2011), Regula timidității (2016), Valentin Tașcu, solitarul promoției 70  (2016), Prin închisori și prin libertate, Editura CarteaRomânească, București 2018.

Este lector universitar în cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” din București și director al Centrului cărții din cadrul Institutului Cultural Român.

La Născut în România vorbește despre cel mai recent volum al său, Prin închisori și prin libertate, despre felul în care vede România un tânăr care la Revoluție avea numai 6 ani, dar care consideră că generațiile care au venit nu mai au puterea de a se revolta la fel ca tinerii care au participat la mișcarea din 89, dar și despre Centrul Cărții, departament al ICR înființat în anul aderării la Uniunea Europeană cu scopul de a promova cultura scrisă în străinătate și a sprijini traducerile operelor scriitorilor din România. Realizator: Anamaria Spătaru

Foto din arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *