FESTIVALUL SFR A FOST LANSAT LA TEATRUL NAȚIONAL DIN BUCUREȘTI
5 June 2019
Adela Mărculescu şi Constantin Codrescu sunt cei mai buni actori în producţiile de teatru radiofonic ale anului 2018, iar Premiul „Ilinca Tomoroveanu” pentru debut revine actorului Andrei Sabău
6 June 2019

Glorie – ultima premieră la Reactor, înainte de vacanță

23 iunie 2019, ora 20:00

După ce în luna martie a acestui an, Reactor și-a invitat spectatorii să aleagă următoarea producție, în cadrul unui eveniment unde au fost prezentate cinci începuturi de spectacole, pe final de stagiune 2018/2019 are loc premiera proiectului care a strâns cele mai multe voturi.

Spectacolul Glorie, pe un text de Alexa Băcanu și în regia Oliviei Grecea, vorbește despre povești și eroi, despre ce căutăm când alergăm înspre glorie, despre spectaculos și banal atât în basme cât și în viețile noastre de fiecare zi. Urmărind figura eroului și a altor personaje arhetipale de basm prin timp și spațiu, spectacolul încearcă să le înțeleagă evoluția în raport cu contextul care le-a creat, în speranța că în final se va ajunge la o mai bună înțelegere a poveștilor noastre personale.

În data de 29 iunie, spectacolul urmează a fi prezentat la Centrul de Teatru Educațional Replika din București.

Premiera va fi însoțită de o lună de spectacole care continuă stagiunea dedicată publicului tânăr, spectacole care dezbat teme actuale într-un mod inovator și care vor fi însoțite de discuții cu publicul. Programul începe cu Baladele memoriei, un spectacol personal care își propune să creeze un dialog între generațiile tinere și cele ale părinților și bunicilor lor. Stagiunea continuă cu 99,6%, creație colectivă a unei echipe de artiști maghiari și români, care discută despre conviețuire, limbaje comune, conviețuire și solidaritate. Reprezentația va avea loc în data de 11 iunie la spațiul ZUG. Programul continuă până în 30 iunie cu spectacole despre viața minorităților sexuale de-a lungul istoriei României (Rândul 3, aproape de margine), despre societatea de consum (La Plasticatta, spectacol de operă experimentală), despre iubire în epoca digitală (Love me tinder), precum și o serie de one-man-show-uri ale tinerilor absolvenți de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca (Maraton Onemanshow).

În același timp va avea loc și atelierul Management și practici în teatrul independent, susținut de Anne Brammen de la spațiul cultural Ballhaus Ost din Berlin, în timpul căruia vor fi prezentate scenele de teatru independent din Germania și România și se vor dezbate problemele și provocările cu care se confruntă acestea. Scopul atelierului este de a crea un cadru favorabil pentru un schimb de experiențe culturale și de modele practice de funcționare, pentru a găsi soluții împreună, dar și pentru networking.

GLORIE

Avanpremieră: 22 iunie, ora 20:00

Premieră: 23 iunie, ora 20:00

De: Alexa Băcanu

Regie: Olivia Grecea

Cu: Alexandra Caras, Radu Dogaru, Oana Mardare, Paul Socol

Muzică: Linda Ianchiș

Scenografie și costume: Andra Handaric

Ah, glorie, pe care nimeni nu știe să o definească prea exact, cât de perfectă ești tu să ne motivezi alegerile, să ne îndrepți pașii spre pericole pe care altfel le-am ocoli de la distanță, să ne faci să uităm că suntem muritori și că dacă ne lovim, ne doare!”

De la basm la narațiuni contemporane, poveștile ne seduc, ne copleșesc, ne inspiră. Urmărind personajele arhetipale de basm prin timp și spațiu, plecăm de la rolul lor și nevoia noastră de a comunica prin ele, pentru ca în final să ajungem la o mai bună înțelegere a propriilor noastre povești.

Aceste evenimente sunt co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

_________________________

Mai multe detalii despre programul Reactor puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *