Scurtă istorie a Parlamentului European (II). Ramona Strugariu: „În momentul în care legiferăm, ce se numeşte regulament are aplicabilitate directă în legislaţia statelor membre"
09 Ianuarie 2024, 13:28
Ramona Strugariu: „În momentul în care legiferăm, ce se numeşte regulament are aplicabilitate directă în legislaţia statelor membre - exact aşa cum a fost adoptat la nivel european, aşa funcţionează şi aşa este absorbit în legislaţia naţională; ce este directivă europeană setează un standard minim sub care nu poate să funcţioneze legislaţia în niciunul dintre statele membre”
Autor: Luana Pleşea
Pentru Parlamentul European, pasul firesc următor ar fi ca acesta să capete drept de iniţiativă legislativă. În acest scop, ar trebui modificate tratatele din nou. Dacă vom ajunge la această discuţie, vom discuta şi despre regula unanimităţii versus majoritate calificată, despre mai multe competenţe în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea, pe care să le avem la nivelul UE, spune Ramona Strugariu, europarlamentar, Grupul Renew Europe. În prezent, în primul rând, Parlamentul European negociază legislaţie, explică deputata Ramona Strugariu.
Ramona Strugariu este vicepreşedintă Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova din Parlamentul European, membră în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest.
Disclaimer: Sprijinul Parlamentului European pentru producerea acestui podcast nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opinia autorului. Parlamentul European nu poate fi făcut responsabil pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în podcast.