George Mihăiță: “Diriginta mea îmi spunea că ori ajung actor, ori vai de capul meu”
06 Septembrie 2018, 06:00
Seria de interviuri biografice "Ascultă vocile de azi" ni-l aduce în prim plan pe actorul George Mihăiță. Era “bufonul clasei“, iar colegii îl strigau “Franzeluță”. De mic a fost atras de scenă, cântând la acordeon și participând la diverse evenimente. A făcut și școala de muzică la Ploiești, dar a decis să se întoarcă la Moreni și să continue drumul spre actorie.
“Eram actorul clasei, actorul școlii, râdeau colegii, râdeau profesorii și mă trezeam cu note mici în catalog, dar eram iubit.”
Când l-a văzut pe Toma Caragiu , a devenit, instantaneu, admirator al său pe viaţă. La Teatru a picat prima dată, apoi când a fost admis a împărțit ultimele două locuri cu Mircea Diaconu. Spune că devenirea sa i-o datorează Sandei Manu, care a văzut în el acel bulgăraş teatral şi l-a dezvoltat.Adevărata consacrare a venit însă după ce Lucian Pintilie l-a distribuit în Reconstituirea.
“E și o povară să debutezi cu un rol important, într-un film important și după aceea să te menții.”
Au urmat apoi sute de roluri în teatru și film, de mulți ani este director al Teatrului de Comedie, dar a făcut si revista Salut, adresată adolescenților, un adevărat fenomen în perioada postdecembristă.
Pentru a afla mai multe detalii despre despre provocările și reușitele sale sau cum a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați actori români, dar și despre ce înseamnă umorul pentru un actor de comedie, vă invităm să ascultați interviul realizat de Anamaria Spătaru cu George Mihăiță.
Interviu realizat în anul 2018