Licitaţia caritabilă „Dăruind vei dobândi” de la Artmark
5 October 2016
A murit basul Pompeiu Hărăşteanu
5 October 2016

Dublu concert în deschiderea Stagiunii muzicale 2016-2017

Filarmonica de Stat Sibiu deschide noua stagiune muzicală, 2016-207, cu un concert simfonic prezentat publicului în două seri consecutive, joi 13 și vineri 14 octombrie 2016 la Sala Thalia din sibiu. Pe scenă, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, va urca dirijorul Gabriel Bebeșelea și solista Sayaka Shoji din Japonia.

Evenimentul are în program ‘Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35’ de P. I. Ceaikovski și Suita ‘Tablouri dintr-o expoziție’ de M. Mussorgsky.

Sayaka Shoji este laureata celor mai importante concursuri de vioară din lume, obținând Premiul I, la Concursul ‘Paganini’, în 1999 (fiind cel mai tânăr și totodată singurul artist japonez care a câștigat acest premiu) și ‘Mainichi Art Award’, în ianuarie 2016. Tânăra violonistă trăiește în Europa din 1998 și posedă un instrument Recamier Stradivarius din 1729.

În stagiunea actuală violonista va debuta alături de Singapore Symphony Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia și Iceland Symphony Orchestra. Turnee de concerte o vor purta în Japonia, cu Orchestra Teatrului Mariinsky (dirijor Valery Gergiev) și împreună cu mentorul său — Yuri Termikanov și cu St. Petersburg Philharmonic Orchestra — în Japonia, Mexic, Rusia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Franța, Italia și SUA. În 2012 a înregistrat alături de Temirkanov Concertele pentru vioară de Prokofiev pentru Deutsche Grammophon. În continuare, violonista va pregăti prima audiție a Concertului nr. 2 (Metamorphosen) de Krzysztof Penderecki, împreună cu însuși compozitorul.

Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia și în seara spectacolului, la intrarea în sală. Prețul unui bilet este de 20 și 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Evenimentul organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *