Frontieriştii, o poveste nespusă a istoriei recente. Cu jurnalista Marina Constantinoiu
9 March 2019
Despre libertatea de circulaţie cu Theodor-Cristian Popescu
17 March 2019

Despre libertatea de circulaţie cu Ciprian Fartuşnic, la Născut în România

Libertatea de circulaţie a contribuit nu doar la formarea unei noi generaţii de tineri, ci şi la perfecţionarea adulţilor. Încă înainte de aderarea la UE, românii au avut acces la programele europene Socrates, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus. Acestea au oferit oportunităţi în toate sectoarele educaţiei, la toate nivelurile.

Ciprian Fartuşnic este expert în educaţie, cercetător ştiinţific principal gr 1. A fost director al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, iar în prezent este cadru didactic asociat la SNSPA şi la Universitatea Bucureşti. A fost beneficiarul unei burse Grundtvig şi lucrează, încă de la începutul carierei, la dezvoltarea, implementarea şi monitorizarea de programe europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale.  

“Acum sunt mult mai multe surse de informaţie. În schimb, poate nu se explică foarte clar că, odată cu această libertate, vine şi o foarte mare responsabilitate. Şi eu asta am învăţat în toţi aceşti ani, că purtăm cu noi, fiecare, responsabilitatea şi instituţională, dar şi faţă de noi să valorificăm cât mai bine această experienţă şi să fim cât mai deschişi în a învăţa cât mai multe lucruri care ne pot ajuta pe viitor” (Ciprian Fartuşnic).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *