Corul Colegiului Gonville and Caius, unul dintre cele mai vechi colegii din Universitatea Cambridge, în concert la Filarmonica Brașov!
11 December 2019
PORTRET: Frank Sinatra – un simbol al culturii americane, un idol al lumii întregi
12 December 2019

Cosmin Bumbuț: “Niciodată nu am avut această siguranță că sunt un fotograf bun, dar pe mine această nesiguranță mă face să evoluez”

Din 2013, fotograful Cosmin Bumbuț trăiește și călătorește teleleu prin țară și prin străinătate într-o autorulotă, alături de partenera sa, jurnalista Elena Stancu, pentru a lucra la proiecte în care crede. Proiecte sociale care reușesc să scoată la iveală adevărata Românie de astăzi. Proiecte care îi bucură inima și care îl fac să fie mult mai mândru de fotografiile sale decât a fost timp de peste 20 de ani cât a lucrat ca fotograf de modă și publicitate. 


S-a născut în Baia Mare, dar a ales Bucureștiul pentru a-și putea transforma pasiunea în meserie. Cosmin Bumbuț ar fi putut să devină inginer miner sau jurnalist, dar a preferat să ajungă fotograf profesionist, lucrând de peste 25 de ani ca freelancer. De-a lungul timpului a primit numeroase premii, printre care se numără și premiul I la secţiunea Arhitectură a concursului Sony World Photography Awards, cu proiectul Camera Intimă. În 2017 a debutat împreună cu Elena Stancu în lumea filmului, cu lungmetrajul Ultimul căldărar, premiat la diferite festivaluri naționale și internaționale. A publicat albumul Bumbata, despre viața deținuților din Penitenciarul Aiud, albumul Tranzit, dar și cartea Acasă, pe drum. 4 ani teleleu, alături de Elena Stancu. Fotografiile sale au putut fi admirate de-a lungul anilor în numeroase expoziții naționale și internaționale, cea mai recentă fiind cea dedicată fiului său Matei, odată cu împlinirea majoratului său. Expoziția poate fi vizitată la Rezidența BRD Scena9 până pe 26 ianuarie, de marți până vineri, între orele 16.00-20.00, iar în weekend între 13.00-20.00.


Interviu cu fotograful Cosmin Bumbuț realizat de Andra Petrariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *