15 ianuarie – Ziua Culturii Naţionale la Radio România
12 ianuarie 2018
Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!
14 ianuarie 2018

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!

Începem povestea cu…minte a acestui an vorbind despre teatru și carte, despre tradiții cubaneze păstrate și despre felul în care conservă sufletul românesc cei care au părăsit țara, spunem povești de călătorie povești ale caselor din București dar și pe cele ale minciunilor din urmă cu un secol. Ne auzim de  la 10.00 fix. La Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro

Text foto:

În urma procesului de reorganizare și mutare din sediul de la Palatul Suțu, operațiune care a durat mai mult de un an, Biblioteca Muzeului Municipiului București are un nou sediu pe Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Pentru a păși în sala de lectură, traversăm mai întâi sălile Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, deschis în regim de muzeu.

În structura tematică a fondului predomină lucrările cu valoare documentară pentru evoluţia istorică, urbanistică şi culturală a oraşului Bucureşti, scrierile tipărite în străinătate cu referinţe la istoria românilor şi la istoria Bucureştiului şi relatări ale călătorilor străini în Ţările Române din secolele XVIII-XIX. O invitație de sâmbătă la Cu…minte de weekend!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *