Interviuri din Oraș – Andrei C. Miu
22 decembrie 2017
AUDIO Scurt interviu cu Ionel Valentin Vlad, fostul președinte al Academiei Române – eveniment dedicat (în anul 2015), zilei Academiei Române, la 149 de ani de la înființare.
25 decembrie 2017

Doliu la Academia Română. Președintele Academiei Române, acad. Ionel-Valentin Vlad, a plecat dintre noi

Academia Română anunță cu profundă durere decesul fulgerător al Președintelui său. Academician Ionel-Valentin Vlad, Președinte al Academiei Române din 2014, a decedat duminică, 24 decembrie 2017, după o grea suferință, purtată cu demnitate și discreție.

Născut pe 22 septembrie 1943, Ionel Valentin Vlad, a urmat cursurile Liceului „I.L. Caragiale“ din București, apoi pe cele ale Facultății de Fizică din Universitatea București. De profesie inginer electronist, s-a specializat în domeniul laserelor și holografiei, aprofundând acest domeniu la Universitatea Paris VI. Și-a susținut teza de doctorat „Metode de prelucrare a informației în holografia convențională și în timp real“ sub coordonarea celebrului profesor Gheorghe Cartianu și a obținut titlul de doctor inginer.

A fost vreme de peste 50 de ani cercetător la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor de la Măgurele, unde a înființat și condus Laboratorul de Holografie din cadrul Secției Lasere.

Vicepreședinte al Academiei Române în perioada 2010- 2014, a fost ales Președinte al acestui for în Adunarea Generală din 3 aprilie 2014.

Ca președinte al Academiei Române, timp de 3 ani și 8 luni, și-a dorit ca Academia Română, cel mai înalt for cultural şi ştiinţific al României, să rămânnă întotdeauna un bun sfătuitor şi să aducă speranţă oamenilor.

Miercuri, 27 decembrie 2017, trupul neînsuflețit al acad. Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul Academiei Române. Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, 28 decembrie 2017, la Cimitirul Bellu, Aleea Academicienilor.

Membrii Academiei Române sunt profund îndurerați!

Dumnezeul să-l primească în lumină și să-l odihnească în pace!

Biroul de presă al Academiei Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *