Turneul Flautul Fermecat, din nou sub genericul Clasic VIP
19 Mai 2017, 10:14
Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, a înregistrat un mare succes în toamna anului 2016, când cei doi muzicieni au oferit publicului, pe scenele din România, un program spectaculos desfăşurat sub genericul Clasic V.I.P. Dat fiind entuziasmul cu care au fost primiți în localitățile în care au ajuns, cei doi muzicieni au decis să continue turneul cu același program atractiv și în această primăvară.
Cea de-a șaptea ediție a turneului Flautul Fermecat se desfășoară în perioada 20 mai-13 iunie. Primul recital va avea loc de Noaptea Muzeelor, la Pavilionul Marcel Guguianu din cadrul Muzeului Vasile Pârvan din Bârlad, astfel vizitatorii fiind acompaniați în vizita lor de sunetul unic al flautului de aur Muramatsu.
Și această dată pe covorul roşu vor fi compozitorii, cei doi interpretând unele dintre cele mai frumoase lucrări din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente, compuse de Carl Philipp Emanuel Bach, Beethoven, Haydn, François Devienne şi Mozart.
‘’Mulțumim că nu ne-ați ocolit. A fost o seară de poveste pentru orașul nostru”. „Cred că începem și noi să fim pe harta culturală. Ce seară specială!” „La noi în oraș nu au mai fost până acum astfel de evenimente și constat cu plăcere ce multă lume a venit. Mulți nu au mai putut pentru că locurile s-au epuizat rapid. Deci vă mai așteptăm!”,au spus spectatorii care au ascultat aceste lucrări toamna trecută.
„Ediția din acest sfârșit de primăvară a turneului național Flautul Fermecat, organizat de Radio România, păstrează programul ediției precedente, deoarece succesul de public de care ne-am bucurat ne-a convis să-l prelungim cu următoarea serie de recitaluri, pentru ca viitorii noștri spectatori să aibă parte, și ei, de frumusețea inegalabilă a unor lucrări care aparțin curentului Clasic, reunite sub titulatura Clasic VIP. După mai bine de două secole aceşti compozitori se află în topul preferinţelor interpreţilor şi melomanilor de pretutindeni, fiind repere culturale esenţiale pentru fiecare dintre noi. Ar fi ideal să devină modele şi pentru VIP-urile efemere care tranzitează societatea noastră cu surle şi trâmbiţe, destabilizând adevăratele judecăţi de valoare. Muzica sublimă a acestui recital va aduce multă bucurie şi frumuseţe în sufletele celor care vor binevoi să ne asculte.’’
Există un adevărat club al flautiștilor care cântă pe flaut Muramatsu de aur, precum cel al violoniştilor care cântă pe Stradivarius sau Guarnieri. Aceasta pentru că Muramatsu este prima companie din Japonia care a început să facă flaute pentru profesionişti încă de la începutul secolului al XX-lea. Cu timpul a devenit Rolls Royce-ul flautelor pe plan mondial și a transformat instrumentul într-o operă de artă. Ion Bogdan Ștefănescu este singurul flautist din România care beneficiază de un astfel de instrument.
Amănunte pe www.flautuldeaur.ro
ITINERAR:
20 mai 2017 – ora20.30 – Bârlad - Pavilionul Marcel Guguianu
22 mai 2017 – ora 19.00 – Deva - Sala Pro Arte
23 mai 2017 – ora 19.00 - Alba Iulia - Casa de Cultură
2 iunie 2017 – ora 19.00 – Piteşti – Centrul Multifuncțional
7 iunie 2017 – ora 19.00 - Bucureşti – Ateneul Român
13 iunie 2017 – ora 19.00 – Braşov – Sala Patria
Un eveniment Radio România
Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociația Culturală Accendo.
Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 3
Sponsori: JTI
Parteneri culturali: Filarmonica George Enescu, Muzeul de arta Vasile Parvan, Pavilionul Marcel Guguianu, Consiliul Județean Hunedoara, Asociația Culturală ”DevArt”, Colegiul Național Decebal Deva, Municipiul Alba Iulia, Filarmonica Pitești, Filarmonica de Stat din Brașov
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Zile și Nopți, Liternet, Bussines Review, Ziare.com, agentiadecarte.ro.
Acest mesaj este unul de informare şi vă este transmis deoarece adresa dumneavoastră de e-mail, figurează în baza de date a Muzeului Vasile Parvan Barlad. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri.
Dacă doriţi să nu mai primiţi informaţii legate de manifestările culturale organizate de Vasile Parvan Barlad,
puteti trimite un e-mail cu subiectul „dezabonare” la adresa muzeuparvan@gmail .com.-