DOCUMENTAR: 30 de ani de la moartea actorului Cary Grant
29 November 2016
Punctul de vedere UNITER față de situația de la Teatrul „Sică Alexandrescu”
30 November 2016

Spectacolul „EU nu contez!“, de la Teatrul Elisabeta, un „altfel“ de răspuns la ce se întâmplă în Romania şi în lume

În pragul unei alte campanii electorale „specific“ româneşti şi după ce întreaga omenire spune răspicat că nu vede niciun viitor, o parte din artişti, în frunte cu „magicianul“ Marian Râlea, transmit, printr-un spectacol de teatru, un mesaj simplu şi dur: „EU nu contez!“.

 

Următoarele reprezentaţii sunt pe 28 şi 29 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Elisabeta. Spectacolul “Eu NU contez!”, care are la bază o piesă de teatru a unui corporatist, Florin Coman, a avut premiera pe 15 Noiembrie la Teatrul Elisabeta şi s-a bucurat de succes. Următoarele reprezentaţii sunt pe 28 şi 29 Noiembrie de la ora 19.00, atunci când 700 de spectatori sunt invitaţi la un demers constructiv şi non-politic de revenire la fundamentele culturii şi educaţiei autentice.

Piesa, care prezintă un adevăr de care ne lovim cu toţii, este despre un om care începe prin a salva destine, apoi vieţi şi ajunge să salveze întreaga omenire. Cu toate astea, el nu contează pentru politicieni … pentru nimeni, nimic, niciodată…. În distribuţie: Marian Râlea, deţinătorul premiului UNITER pentru cel mai bun actor, va juca rolul principal „Iuda”.

Distribuţia este completată de actori cu roluri importante pe scene ca TNB, Odeon, Teatrul Masca, etc. Actori consacraţi precum Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu şi Relu Poalelungi. Actori tineri: Antonio Tadeusz Mincă, Beatrice Rubică, Altan Safta Zecheria şi Ştefan Opreanu. Şi vine cu o surpriză: coloana sonoră live (Narcisa Băleanu, nai – muzică populară) cu implicarea extraordinară a unui reprezentant marcant al Filarmonicii George Enescu: Adrian Petrescu, regizor muzical. Piesa, a doua producţie importantă din cadrul Turneul naţional ARTfel după concertul simfonic de la Ateneul din Bacău din 21 septembrie, este organizat de “ARTfel acf”, o companie tânără care promovează cultura ALTfel şi susţine generaţia tânără de artişti talentaţi. Acest turneu se va desfăşura în principalele oraşe din ţară, iar marele public va asista la spectacole de teatru, concerte simfonice şi lansări de carte.

Francesca Rusu

 

video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *