Știința 360 - 22 ianuarie 2024 - Patrula de Reciclare: De 14 ani, profesorii Patrulei fac tot ce-i posibil, pentru ca elevii lor să prindă drag de școală și de mediu
22 Ianuarie 2024, 14:57
Iar elevii și profesorii au prins drag, și de mediu dar și de Patrulă - de Patrula de reciclare, despre care citiți mai pe-ndelete aici https://www.patruladereciclare.ro/ și aflați detalii și la Știința 360 de la Ada Lungu, Președintea Asociației Volens, ONG-ul care desfășoară programul național de educație climatică Patrula de Reciclare și de la Alexandra Arnăutu, membru fondator al Asociației Volens, coordonatoarea programului Patrula de reciclare.
Ada Lungu este președinta Asociației Volens, ONG-ul care desfășoară programul național de educație climatică Patrula de Reciclare. Face parte din echipa de co-design și din Comitetul Consultativ al Coaliției Europene pentru Educație Climatică și este membru al cercului global Teachers for the Planet.
Are peste 11 ani de experiență în domeniul educației de mediu.
În cadrul Patrulei de Reciclare a contribuit la crearea de proiecte și a colaborat cu școli din toată țara, din orașe și sate, din zone dezvoltate sau defavorizate. I-a provocat pe profesori să împărtășească greutățile cu care se confruntă dar și reușitele pe care le-au avut împreună cu elevii lor. A publicat povești care au inspirat și au atras voluntari în program, an de an.
Este co-autor al Ghidului Bunelor Ecomaniere și al Atelierului de Bune Ecomaniere și una dintre vocile societății civile care promovează schimbarea de mentalitate și adoptarea unui stil de viață sustenabil.
Alexandra Arnăutu este membru fondator al Asociației Volens a cărei misiune presupune incluziunea socială și dezvoltarea de abilități în rândul tinerilor. A făcut parte din echipa care a pus bazele și a coordonat programul național de educație climatică Patrula de Reciclare. Acesta reunește profesori voluntari care caută să inspire iubirea față de natură în rândul elevilor lor, dar și să vină în ajutorul copiilor vulnerabili. Alexandra crede că în societatea civilă e loc pentru oricine vrea să facă bine, să propună o soluție, să schimbe ceva. Impreună cu o echipă de profesori, specialiști în educație și în dezvoltare personală, se dedică în prezent proiectelor care susțin procesul pedagogic în mediul rural.