Simpozionul Translațional de Oncologie Personalizată pentru combaterea cancerului „STOP CANCER”
13 Mai 2019, 20:52
În premieră, Simpozionul Translațional de Oncologie Personalizată pentru combaterea cancerului „STOP CANCER” instituie bursa de cercetare STOP CANCER ROMÂNIA, care va fi disponibilă studenților facultăților de medicină, farmacie și biologie și, respectiv, medicilor rezidenți de Oncologie Medicală. .În perioada 10-12 mai a.c., la București a avut loc cel de- al treilea Simpozion Translațional de Oncologie Personalizată pentru combaterea cancerului „STOP CANCER” . Desfășurat sub egida “Societății Transdisciplinare de Oncologie Personalizată pentru Combaterea Cancerului, ”Societății Naționale de Oncologie Medicala din România” si “Asociației Române de Chirurgie”, simpozionul a reunit chirurgi-oncologi, radioterapeuți, oncologi medicali, anatomopatologi, bioinformaticieni și cercetători români în domeniul științelor fundamentale atât din țară, cât și din Statele Unite ale Americii și Europa. În premieră, a fost lansată bursa de cercetare STOP CANCER ROMÂNIA, care va fi disponibilă studenților de la Facultățile de Medicină, Farmacie și Biologie și, respectiv, medicilor rezidenți de Oncologie Medicală. Bursierul va avea oportunitatea timp de 6 luni să lucreze într-un laborator de renume internațional de cercetare fundamentală în oncologie din cadrul Weill Cornell Medical College din New York.
În bursă vor fi incluse transportul în SUA, masa și cazarea.
https://www.mixcloud.com/RadioRomaniaCultural/simpozionul-transla%C8%9Bional-de-oncologie-personalizat%C4%83-pentru-combaterea-cancerului-stop-cancer/
Interviuri cu Prof. Asistent Dr.Doru Paul, de la Weill Cornell Medical College, New York, SUA, unul dintre inițiatorii simpozionului și Laura-Ioana Pătraș, doctorandă la Facultatea de Biologie si Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, una dintre cele două câștigătoare ale bursei.