#raportuldegarda.ro
27 Februarie 2018, 10:42
Guvernul a adoptat astăzi o Ordonanţă de urgenţă prin care s-a decis înființarea registrelor naționale de sănătate și implementarea sistemului de telemedicină; la Spitalul Militar din București a fost inaugurat Centrul integrat de medicină nucleară unde, în curând, se va putea face PET-CT pentru bolnavii cu cancer prin Programul Național de Oncologie în timp ce dosarele medicale ale pacienților din anumite spitale din SUA au trecut pe iPhone.
De asemenea, cea mai mare analiză realizată de Cancer Research Institute (CRI), care ne arată unde a ajuns imuno-oncologia astăzi, ne spune că în întreaga lume sunt în proces de dezvoltare sau au apărut deja pe piață 2004 imunoterapii cu indicații în 303 tipuri de cancer, că 3042 de studii evaluează aceste terapii în care sunt implicate 864 de companii și că 17 tipuri de cancer au deja cel puțin o imunoterapie ca opțiune de tratament aprobată.
Nu în cele din urmă, la 9 februarie a.c., membrii Parlamentului European au decis, cu 384 voturi versus 153, emiterea unei rezoluții prin care s-a solicitat Comisiei Europene evaluarea sistemului actual de schimbare a orei.
Europarlamentarii au scris în documentul trimis departamentului executiv al UE: „Numeroase studii indică un efect negativ asupra sănătății umane”despre trecerea la ora de vară și impactul asupra sănătății”.
Despre toate acestea citiți pe www.raportuldegarda.ro și discutăm la #raportuldegarda cudr. Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, InoMed. În direct, la emisiunea Știința în cuvinte potrivite. Pe toate frecvențele Radio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro, de la ora 13.20