Cum devii un bun orator, cu sprijinul realității virtuale
14 Mai 2019, 06:21
”Ceea ce am făcut eu este un concept, nu neapărat un soft care poate fi gata cumpărat și folosit. Conceptul meu facilitează proiectarea unui spațiu virtual, pentru instruirea celor care suferă de fobia vorbitului în public sau a celor care doresc să își îmbunătățească abilitățile de orator.” îmi povestește Ana Despina Tudor, o tânără româncă, absoleventă a Facultății de Comunicare și Relaii publice de la SNSPA și-a completat studiile cu un master și un doctorat la Universitatea din Ilmenau din Germania și acum predă Realitatea Virtuală, un curs de master, la Universitatea de Arte din Londra.
Cum ar trebui să fie alcătuit un spațiu virtual, cu un public virtual, într-un program de instruire pentru persoanele care doresc să își îmbunătățească abilitățile de vorbit în public? Cu alte cuvinte un spațiu virtual, construit pe computer, trebuie să reproducă cât mai fidel realitatea înconjurătoare, mai cu seamă dacă se dorește a fi interactiv. Nu sunt mai mult de 5-6 ani, de când realitatea virtuală a început să ne ia cu asalt realitatea materială și de atunci, se nasc noi specializări, noi cursuri pe care studenții le urmează.
Interviu cu Ana Despina Tudor Course Leader MA Virtual Reality, London College of Communication University of the Arts London
Realizator Mihaela Ghiță