Când istoria ”prinde viață”: Enciclopedia digitală România 1918. Oameni, momente și imagini
01 Octombrie 2018, 17:07
”Peste 370 de imagini rare, de epocă, prelucrate grafic și (unele din ele) animate; 8 filme de arhivă; monumente și arme în 3D; hărți interactive; două jocuri interactive care reprezintă simulări ale unor bătălii celebre.” - iată câteva dintre ”coordonatele” enciclopediei digitale România 1918. Oameni, momente și imagini.
Un proiect unicat, coordonat de profesorul Radu Jugureanu, dedicat, după cum singur menționează, ”miilor de românce și de români, femei, bărbați și copii, profesori și preoți, avocați și inventatori, țărănci și prințese, soldați și generali, oameni simplii sau erudiți inventatori care s-au sacrificat pentru ca România să fie cea întreagă de astăzi.”
Un proiect născut din voluntariatul unor istorici, profesori, sociologi, informaticieni, scriitori și graficieni, ca o ”continuă reamintire a celor care, fie cu un epsilon orict de mic, fie cu propria lor viață au creat România de astăzi și m-au lăsat pe mine, acum să scriu în Limba Română”, spune Prof. Radu Jugureanu, coordonatorul Enciclopediei.
Un proiect despre care vorbim și pe care îl arătăm, navigând prin el și, implicit, prin istorie, la ediția din această seară a Cafenelei de știință - în direct de la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, pe toate frecvențele Radio România Cultural și video online, pe www.radioromaniacultural.ro, între 19.00 - 20.00, împreună cu prof. Radu Jugureanu.
Realizator si moderator Corina Negrea