Cafeneaua de știință - FUSION, frontiera dintre știință și artă
04 Martie 2019, 07:24
În august 2018, patru artiști români - SaintMachine, Sillyconductor, Cosmin Haiaș și Cătătălin Crețu - întîlneau, în cadrul unui stagiu, cercetători din patru dintre cele mai prestigioaseinstitute de cercetare de pe platforma Măgurele: Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică - INOE2000 și Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației - INFLPR, prin Centrul de Tehnologii Avanasate cu Laser (CETAL).
În urma acestui stagiu, se puneau bazele unor concepte materializate într-o serie de lucrări găzduite încă, pînă pe data de 5 martie a.c., în expoziția FUSION de la Rezidența BRD Scena9 din București, lucrări aflate ” sub semnul dialogului între micro/macro, material/imaterial, vizibil/invizibil și toate acestea circumscrise dialogului între artă și știință.”
Despre proiectul FUSION, materializat în expoziția cu același nume găzduită de Rezidența BRD Scena9 discutăm în seara la Cafeneaua de știință - în direct, între 19.00 și 20.00, de la Rezidența BRD Scena9.
Pe toate frecvențele Radio România Cultural și video online pe pagina de facebook a Radio România Cultural.
https://www.mixcloud.com/RadioRomaniaCultural/cafeneaua-de-%C8%99tiin%C8%9B%C4%83-fusion-frontiera-dintre-%C8%99tiin%C8%9B%C4%83-%C8%99i-art%C4%83/
Invitați: Roxana Rădvan (INOE2000), dr. astrofizică Gina Isar (Institutul de Științe Spațiale) dr. fiz.Marian Zamfirescu(CETAL), dr.fiz. Alex Evanghelidis (INCD Fizica Materialelor) și Suzana Dan, director artistic Rezidența BRD Scena9.
Realizator și moderator Corina Negrea