Bucharest Science Festival
28 Septembrie 2016, 07:56
E oficial! Începe Bucharest Science festival 2016, primul festival din România dedicat cunoașterii științifice și tehnologice. !
S-a ”lansat” astăzi, la librăria Seneca Anticafe din Bucureşti, în cadrul conferinței de presă, care a ținut să anunțe începere, de mâine, 28 septembrie, a celei de-a patra sa ediții. Un eveniment care se va desfășura, în premieră, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
”Reunind cercetători, experți, specialiști din cele mai diverse domenii ale științei, elevi, studenți, părinți și iubitori de știință, Bucharest Science Festival dorește să stimuleze pasiunea pentru cunoaștere și să popularizeze științele și tehnologia în rândul publicului larg.
Tema ediției din acestan va fi colonizarea planetei Marte și provocările pe care o astfel de acțiune unică în istorie le va genera, răspunzând la cele mai arzătoare întrebări cu privire la cucerirea planetei roșii, într-o săptămână de expoziții, seminarii, tururi ghidate pe teme științifice, dublate de experimente și demonstrații interactive. Programul complet al festivalului poate fi găsit pe www.bucharestsciencefestival.ro”, se arată în comunicatul de presă al festivalului, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), împreună cu Planeta Științei, cu sprijinul BASF România, European Space Agency, System Plus, Institutul Francez din România, Blugento și Editura Humanitas.
Radio România Cultural este partener media al evenimentului.
Prezentă la conferinţa de presă de astăzi, Ligia Deca, Consilier de Stat în Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale spunea, citând din mesajul preşedintelui Klaus Iohanis, că " (Proiectul, n.r) România educată înseamnă nu numai un sistem educaţional de calitate ci şi cultivarea curiozităţii, bucuria descoperirii, înţelegerea fenomenelor care ne înconjoară şi care contribuie la transformarea lumii în care trăim":
Bucharest Science festival este un prilej foarte bun de a schimba şi percepţia cu privire la modul în care se poate preda ştiinţa", spunea şi Ciprian Fartușnic, Director General al Institutului de Științe ale Educației: