Cafeneaua de știință - De ce cartea de știință
04 Decembrie 2017, 06:00
Pentru că știința este, fără discuţie, parte a culturii.
Pentru că o carte de știință, ca orice carte, îți deschide universuri nebănuite. Pentru că te îndeamnă la visare și pentru că, așa cum face orice carte, te îmbogățește.
Și pentru că, dovadă că la fiecare editie a tâgului de carte există edituri care vin cu oferta de carte de știință, există un public interesat de carte de știință.
Cât de mare este interesul publicului român pentru cartea de știință, cât de profitabilă este cartea de știință pentru o editură și spre ce se îndreaptă gusturile publicului românesc în materie de carte de știință veți afla din dezbaterea din această seară a Cafenelei de știință, o ediție desfășurată și înregistrată (în data de 22 noiembrie a.c.) în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, găzduit de Complexul expozițional Romexpo din București, între 22 și 26 noiembrie a.c.
Invitați - Iustina Croitoru, coordonatoarea colecției Humanitas Junior (www.humanitas.ro/humanitas-multimedia/junior), Magdalena Mărculescu, director editorial în cadrul Grupului editorial TREI (www.edituratrei.ro), Laura Câlțea, coordonatoarea Editurii Nemi, ”un imprint al Editurii Nemira dedicat copiilor” (www.nemi.ro), Vlad Zografi, coordonatorul colecției de carte de știință a Editurii Humanitas (www.humanitas.ro) și nu în ultimul rând, dr.ing Mircea Ignat, autorul cărții ”Inițiere în cercetarea științifică” (apărută la editura Electra și lansată în cadrul târgului Gaudeamus) și coordonatorul Centrului Alexandru Proca pentru Inițierea Tinerilor în Cercetarea Științifică din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA.
Realizator și moderator Corina Negrea