Ars Electronica pentru copii
15 Decembrie 2017, 06:52
STIINTA IN CUVINTE - DIMENSIUNEA STIINTIFICA A ARTEI vineri 15 dec 2017
Festivalul Ars Electronica care se desfășoară în fiecare an la Linz, la începutul lunii septembrie, a avut ca temă generală în această toamnă ”Artificial Intelligence - The Other I” (Inteligența artificială - Celalalt eu), sau conexiunea între inteligența artificială și oameni.
Vechea clădire a poștei găzduiește acest festival care a avut și un spațiu destinat copiilor: un fel de grădiniță unde copiii erau antrenați în diferite activități creative, timp în care părinții puteau vizita în voie expozițiile, dar și prezentări și ateliere special gândite pentru copii.
Ars Electronica datează din anul 1979, când a făcut pionierat în new media și a pus orașul Linz pe harta marilor festivaluri de artă și tehnologie.
Peste 100.000 de vizitatori, mai mult de 600 de evenimente, ateliere, conferințe, prezentări, expoziții și proiecte, concerte și performance-uri, animații și ceremonii de premiere, au avut loc între 7 și 11 septembrie, anul acesta. Peste 1000 de artiști din întreaga lume și-au prezenat lucrările în cele 5 zile de festival.
Marilena Oprescu Singer cunoscută sub pseudonimul de Saint Machine, împreună cu Sergiu Negulici (animație), Răzvan Vasilache (programare) și Mitoș Micleușanu (sound design) au avut singura lucrare românească prezentă la festivalul Ars Electronica de la Linz.
Interviu cu Sonia și Marilena Oprescu Singer alias Saint Machine
Credit foto: Tom Mesic
Realizator Mihaela Ghiță