Născut în România, sâmbătă 26 februarie, ora 16: Baroque Books & Arts – de 10 ani în România - Invitată: Dana Moroiu, fondatoarea editurii
26 Februarie 2022, 07:00
A terminat Facultatea de Geologie și Geofizică din cadrul Universității București și, imediat după 90, s-a angajat la Editura Enciclopedică, pe post de redactor. A lucrat ulterior și la alte instituții din domeniul producției de carte, iar în 2012 s-a hotărât să înființeze o altfel de editură pentru cititorii din România: Baroque Books & Arts.
Conceptul editorial mizează pe simplitate și pe dorința de a face lucrurile altfel, pe ideea că nu e important să faci lucruri neobișnuite, ci să faci lucruri obișnuite într-un mod neobișnuit.
Publicăm în principiu cărți de non-ficțiune, din domenii foarte diferite, volume care fac educație fără constrângere, cu umor și lejeritate.
Volumele sunt editate în condiții grafice de excepție, pe hârtie de calitate, plăcută la atingere.
E greu să-ți imaginezi câte feluri de hârtie există, e ca în industria modei, unde se lucrează cu o gamă largă de materiale. Noi lucrăm pe hârtie colorată, pe hârtie cu stropi de sidef, pe hârtie metalizată și multe alte invenții pe care le descoperim și le dăm mai departe, spre a fi văzute.
Editura are câteva colecții: ”Savoir Vivre”, cu două subcolecții: ”Imperial” (volume despre lumea imperiilor de altădată) și ”Aquarelle” (enciclopedii și studii despre culori), ”Noblesse” (cărți cu, de și despre conți și contese din zilele noastre), ”Cadril” (volume de ficțiune), ”In vino veritas” (colecție dedicată studiilor despre licoarea zeilor) și ”Zoon Politikon” (colecție dedicată volumelor cu tentă politică).
De ce ”Baroque”?
E ceea ce ne place tuturor, perioada baroc este atât de spectaculoasă! Dar, etimologic, ”baroc” înseamnă perlă de formă neregulată și mai înseamnă ”migală”, ceea ce e cel mai greu de obținut de la cineva. Noi propunem cititorilor cărți tipărite cu multă migală.
CREDIT FOTO Emanuel Tanjala
Realizator: Dana Pitrop