Născut în România cu Gabriela Pascaru, maestru în arta culinară, specialitatea cofetărie - sâmbătă, 12 martie 2022, ora 16.00
12 Martie 2022, 06:36
Gabriela Pascaru este maestru în arta culinară, specialitatea cofetărie, care, pentru ea, este un domeniu pe care îi place să îl asocieze cu crearea bijuteriilor. Spune că pentru a realiza un desert spectaculos, pe lângă talentul artistic, ai nevoie uneori de cunoștințe de matematică, arhitectură și croitorie și bineînțeles de nutriție. Trebuie să fii însă și un bun psiholog, pentru a răspunde așteptărilor pe care clienții le au atunci când comandă un desert pentru un eveniment unic.
A absolvit inițial o școală profesională despre care spune că stă la baza carierei sale, pentru că a avut ocazia să facă multă practică și a întâlnit acolo oameni pasionați de meseria lor, dar și de predat.
Între timp și-a continuat studiile, a obținut diploma universitară de inginer tehnolog. S-a perfecționat printr-un masterat, un modul pedagogic și numeroase cursuri cu specialiști reputați în arta cofetăriei, din țară și străinătate.
A lucrat în hoteluri de 5 stele din România și Germania, a colaborat la multe evenimente de talie internațională și ca inginer tehnolog colaborează cu o firmă multinațională care produce și comercializează ingrediente.
Concomitent este trainer și se perfecționează în nutriție.
Pe 12 martie, va sta de vorbă la Născut în România, cu Anamaria Spătaru, despre pasiunea, dar și despre parcursul său deloc ușor.