Născut în România cu Alina Ursu, care din cerșetoare a devenit educatoare, terapeută, activistă
10 Martie 2024, 05:40
Alina Ursu a fost victimă a violenței domestice și după ce a terminat liceul, a trebuit să cerșească pentru a supraviețui. Viața sa pare desprinsă dintr-un scenariu de film. A reușit să se ridice și a terminat Facultatea de Psihologie și Științele Educației și la 49 de ani s-a înscris la Master la Asistență Socială și Dezvoltare Comunitară. A lucrat șapte ani ca educatoare în mediul rural, iar acum lucrează la o grădiniță din Brașov. În paralel, s-a perfecționat ca terapeută Tetha Healing. Cartea ei, "Într-o zi voi fi mare", va apărea în curând la editura Vision din Brașov. Acolo s-a străduit să reașeze pe hârtie toate trăirile experimentate de-a lungul vieții, ca inspirație și motivație pentru toate femeile care trec prin provocări asemănătoare.
"Acolo, jos în stradă, ajungi să cunoști cumva sensul vieții.
Sigur, eu nu spun că trebuie să ajungi neapărat jos în stradă ca să înțelegi rostul vieții, plinătatea și frumusețea ei.
Și am început să înțeleg ce înseamnă recunoștința, să practici recunoștința. Și cel mai mult, cred că mi-am dezvoltat empatia, am învățat să-mi pese de oameni.
Pentru că ajunsesem să cunosc oamenii după cum mergeau. Erau oameni care mergeau apăsat și simțeam apăsarea lor sufletească după felul în care călcau.
Resimțeam și vibrația de bine și de bucurie tot după felul în care mergeau. Simțeam bunătatea după felul în care se aplecau asupra mea.
Nu este frumoasă viața acolo, jos în stradă, dar am învățat ceea ce nu m-au putut învăța nici profesorii în Universitate mai târziu, nici părinții mei, nici prietenii mei. Înveți să te aperi, înveți să fii prezent 100% în viața ta. Și mai înveți un singur lucru. Că totul depinde de tine, ca acel jos din stradă să se transforme sus în lume."
La Născut în România stă de vorbă cu Anamaria Spătaru. (on air, pe 10 martie, de la ora 16.00, la RRC)