Program de weekend la MNAC, 10-11 februarie
09 Februarie 2018, 08:50
Sâmbătă, 10 februarie, ora 20.00, are loc premieraNOK!NOK!, un performance despre pierdere, care pornește de la romanul „Anul gândirii magice”, de Joan Didion.
Nicoleta Lefter și Flavia Giurgiu își vor pune la bătaie istoriile personale legate de sfârșit – al unei etape de viață, al unui om apropiat, al unei povești de iubire. Mărturiile, combinate cu povestea scriitoarei, muzică contemporană și video live, devin pretextul unei meditații personale față de final.
Acest performance face parte din Programul de Arte Performative de la MNAC, coordonat de Ioana Păun și va avea reprezentații regulate pe parcursul anului 2018. Spectacolul are loc doar în limba română.
Bilete disponibile online cât și la intrare, în seara evenimentului.
RSVP: https://www.facebook.com/events/1997315837151785/?active_tab=about
Duminică, 11 februarie, ora 18:00, MNAC împreună cuOne World Romania vă invită la proiecția filmului „Benim Çocuğum - My Child” / „Copilul meu”, un film despre cum părinții unor tineri LGBT din Turcia au învățat să le accepte identitatea și chiar au devenit activiști pentru drepturile acestora.
Muzeul va proiecta filmul în contextul creșterii acțiunilor publice homofobe. Considerăm că toleranța și promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținute eforturile de multiplicare a acestor valori.
Biletele sunt disponibile online cât și la intrare, în seara evenimentului.
RSVP: https://www.facebook.com/events/1609684079108282/
Muzeul Național de Artă Contemporană reia seria de evenimente educative de weekend, în care invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, în care veți descoperi atât colecția muzeului cât și moduri de expresie creative, adaptate vizitatorilor de toate vârstele. Weekend la MNAC este un proiect inițiat și coordonat de Mălina Ionescu.
Viața secretă a muzeului cu Lea Rasovszky
Când: sâmbătă, 10 februarie, între 12:00-14:00 pentru copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani, în limita locurilor disponibile.
Acces: 32 lei. Costul biletului include și vizitarea muzeului de către însoțitori.
Înscrieri via e-mail, la ionescu.malina@gmail.com.
Acesta este primul atelier dintr-o serie mai largă, propusă de asociația MATKA. El va fi susținut de artista Lea Rasovszky, care îi provoacă pe cei mici la un exercițiu de imaginație, în cadrul unei explorări inedite a expozițiilor din muzeu. Voi ce credeți că se întâmplă cu lucrările atunci când nu le vede nimeni?
Lea Rasovszky este artistă vizuală și una dintre membrele fondatoare ale asociației MATKA, o organizație non-guvernamentală, non-profit, care își propune să îmbine empatia cu energia segmentului cultural - creativ, prin intervenții în scop social, de încurajare a educației, dar și a unui mediu și a unui trai sănătos și creativ. Traiește și activează la București.
Eveniment Fb: https://www.facebook.com/events/330712204105305/