Offenbach - părintele Operetei pus în scenă de Opereta Română
21 Martie 2018, 06:23
Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” îl prezintă publicului bucureștean, sâmbătă, 24 martie, pe Jaques Offenbach – părintele operetei. De la ora 19:00, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor, „Povestirile lui… Offenbach” îmbină perfect melodica și ritmica, armonii pline de culoare și ușor de memorat.
Regizoarea Constanța Cîmpeanu descrie spectacolul: „Povestiri? Da. Povestiri… muzicale. Arii, duete, trio-uri etc., momente pline de de farmec. De ce a fost ales Offenbach? Pentru că el, prin creația sa, a cristalizat un gen nou – opereta – care, de peste o sută de ani, este numită „surâsul muzicii”.
Desigur, veți surâde, ascultând o primă parte în care minunații interpreți vă vor oferi un buchet de melodii încântătoare, fiecare dintre ele având un colorit aparte de lirism, umor, ironie fină, melancolie, bună dispoziție.
În partea a doua chiar veți râde: opereta într-un act „Domnul Choufleuri” vă va prezenta un personaj care, vrând să dea la el acasă o serată muzicală – că așa era „de bon ton” în vremea lui, trece prin peripeții amuzante, pe care vă invităm să le descoperiți… Și, întocmai ca niște copii, bucurați-vă de joaca noastră de-a… Offenbach.”
Regie: Constanța Cîmpeanu
Asistent regie: Gladiola Niţulescu Lamatic
Producător general: Ovidiu Huminiuc
Regizori de scenă: Roxana Tudor şi Sorin Ciucă
La pian: Andreea Dobia
Dirijor cor: Aurel Muraru
Lumini: Nicolae Stancu și Valentin Rotaru
PARTEA I
Arii şi duete din creația compozitorului Jaques Offenbach
Daniela Bucşan, Mediana Vlad, George Ionuț Vîrban, Raluca Ciocă, Gladiola Niţulescu-Lamatic, Mioara Manea-Arvunescu, Silvia Şohterus-Mărăscu, Spiridușul - Roxana Tudor, Roboțelul- Sorin Ciucă, Pianista Fleur – Andreea Dobia
PARTEA A II-A
„Domnul Choufleuri”
Domnul Choufleuri – Orest Pîslariu-Ranghilof
Ernestina- Gabriela Daha
Cristodulo Babilas – Bogdan Lupea
Valetul Johann – Cătălin Petrescu
Musafiri: Corina Plopeanu, Jeaninne Bradler, Ioana Băiașiu, Răzvan Rusu, Alois Doboș, Marius Meragiu
Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.startickets.ro și în reţeaua de magazine Startickets.ro:
B-dul Tineretului Nr. 8 - 10, Casa de bilete a Palatului Naţional al Copiilor, Bucureşti
Calea Dorobanţi nr. 62, apt. 5
Mai multe detalii legate de spectacolele noastre găsiți pe: www.opereta.ro
Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, România Liberă, DC News, Radar de Media, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro, iqool.ro.
Sponsori: Bucuria, ookee.ro.
Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”
Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” a fost înființat în anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă. Teatrul poartă numele celebrului tenor Ion Dacian, a cărui îndelungată carieră este asociată cu Epoca de Aur a Operetei românești.
De la începuturile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului din România, genul cunoscând o popularitate deosebită în special în perioada anilor ’70 – ’80. Spre sfârșitul anilor ’90 nivelul de popularitate al Operetei a cunoscut o scădere dramatică.
În noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioadă de înnoire și modernizare. Schimbările au vizat în principal creșterea calității producțiilor din punct de vedere artistic și tehnic, atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să ilustreze atât bogata sa tradiție, cât și noile proiecte de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.
În repertoriul actual al Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gală, precum și spectacole sezoniere.