Jacques Offenbach și Johann Strauss-fiul în spectacolele Operetei bucureștene
16 Aprilie 2018, 13:16
Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” îl prezintă publicului bucureștean, sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 19:00, pe Jacques Offenbach – părintele operetei. La Sala Mică a Palatului Național al Copiilor, „Povestirile lui… Offenbach” îmbină perfect melodica și ritmica, armonii pline de culoare și ușor de memorat.
Detalii pe: http://www.opereta.ro/spectacole/povestirile-lui-offenbach/
Fotografii din spectacol gasiti aici: https://www.facebook.com/pg/OperetaIonDacian/photos/?tab=album&album_id=10155084123857003
Pe muzica lui Johann Strauss-fiul, opereta “Voievodul Țiganilor”, în interpretarea Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”, este o încântare pentru public. Acțiunea din prima jumătate de secol XVIII cu intrigi și iubire în timp de război este susținută de orchestra și corul Operetei, de costume și decoruri pentru a întregii cadrul unui spectacol memorabil.
Detalii pe: http://www.opereta.ro/spectacole/voievodul-tiganilor/
Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.startickets.ro și în reţeaua de magazine Startickets.ro:
B-dul Tineretului Nr. 8 - 10, Casa de bilete a Palatului Naţional al Copiilor, Bucureşti
Calea Dorobanţi nr. 62, apt. 5
Mai multe detalii legate de spectacolele noastre găsiți pe: www.opereta.ro
Parteneri: Agerpres, Evenimentul zilei, Capital, Șapte seri, Radio România Cultural, România Liberă, DC News, Radar de Media, societateamuzicală.ro, mklasica.ro, eva.ro, ArtOut, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea București, goingout.ro, inoras.ro, iqool.ro.
Sponsori: Bucuria, ookee.ro.
Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian”
Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” a fost înființat în anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă. Teatrul poartă numele celebrului tenor Ion Dacian, a cărui îndelungată carieră este asociată cu Epoca de Aur a Operetei românești.
De la începuturile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului din România, genul cunoscând o popularitate deosebită în special în perioada anilor ’70 – ’80. Spre sfârșitul anilor ’90 nivelul de popularitate al Operetei a cunoscut o scădere dramatică.
În noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioadă de înnoire și modernizare. Schimbările au vizat în principal creșterea calității producțiilor din punct de vedere artistic și tehnic, atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să ilustreze atât bogata sa tradiție, cât și noile proiecte de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.
În repertoriul actual al Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gală, precum și spectacole sezoniere.