Ediția de toamnă Grădina cu Artiști vă așteaptă între 23 – 24 septembrie, în Parcul Kiseleff!
19 September 2017
Alexandra Nechita, “Micuţa Picasso”, expune în premieră la Bucureşti
19 September 2017

Sandwich vă invită la finisajul expoziției DELIA POPA: Fata cu Tentacule

Joi, 21 septembrie 2017, de la ora 18.00, la spațiul de artă Sandwich are loc finisajul expoziției Fata cu Tentacule a artistei Delia POPA, acesta marcând ultima zi în care expoziția mai poate fi vizitată de către public.
O noutate în cadrul programului Sandwich o constituie organizarea unui atelier educativ de artă, în data de 15 septembrie, între orele 12.00 – 14.00. La acesta au participat 20 de liceeni din clasa a XI-a a Liceului Dimitrie Paciurea, localizat tot în incinta Combinatului Fondului Plastic din București. Atelierul este realizat în colaborare cu Asociația ArtCrowd – Artiști în educație, partener în proiect pe termen lung, și va fi urmat de o serie de intervenții educative similare, în relație cu expozițiile viitoare ale spațiului Sandwich, pe parcursul anului școlar 2017/18.
Despre expoziție
În spațiul Sandwich, Delia POPA continuă seria de gravuri, desene și picturi intitulată Existential mice/Șoareci existențiali (2011 – prezent) în care personaje antropomorfice își asumă diverse roluri umane și comunică între ele, atingând, cu naturalețe și uneori cu umor, subiecte precum feminismul sau marginalitatea. De această dată, însă, personajele renunță la comunicarea verbală în schimbul apropierii fizice – o fantezie pe care o savurează din plin și asupra căreia, fără îndoială, dețin controlul. The existential mouse (Șoarecele existențial) nu mai caută, pentru moment, răspunsuri intelectuale, ci le trăiește neapologetic.
Accesul copiilor sub 14 ani este interzis.
Galeria Sandwich se află în Interiorul Combinatului Fondului Plastic din București, str. Băiculești nr. 29.
__________________________
Despre Sandwich Gallery:
sandwich valorifică potențialul ascuns al unui spațiu rezidual dintre două construcții utilitare și folosește limitele constructive ale acestuia pentru provocarea unor noi soluții.
​sandwich funcționează ca spațiu independent de artă, din aprilie 2016​.
Despre artistă:
Delia Popa este o artistă vizuală care lucrează cu desen, pictură, performance, instalație video și text, și care se inspiră din domenii ca istorie, comedie, antropologie culturală și traumă. A obținut Diploma Postuniversitară în Arte Vizuale de la Goldsmiths College, University of London (PgDip2005), și Masterul în Arte Vizuale de la School of the Art Institute of Chicago (MFA 2007). Expoziții, proiecții video și performance includ proiectul Fete cu idei [Băieți și picturi], Lateral ArtSpace, Fabrica de Pensule, Cluj / ODD, București (2016); Dispoziții în timp și spațiu, MNAC București (2015); instalația experimentală We, Our Friends and Us, Salonul de Proiecte (2013); cercetarea Matonge-Tervuren, Advanced Performance and Scenography Studies (a.pass) Bruxelles (2012); proiectul inter-cultural Chelen Amenca/Dansează cu noi, Muzeul Național Brukenthal (2012) și UNA Galeria (2014). www.deliapopa.com
Evenimentul face parte din Proiectul “Sandwich Never Sleeps – Inserție Culturală într-o zonă Marginală”.
Parteneri: Asociația ArtCrowd – Artiști în educație, tranzit.ro/ București
Parteneri Media: Revista ARTA, Zeppelin, Radio România Cultural
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *